- hirdetés -

A közbiztonság megerősítése, és a bűnmegelőzés terén is hasznos az Orosházán működő térfigyelő kamerarendszer. A város több pontján működnek a kamerák – a Dózsa utcai lakosok azt szeretnék, ha az ő utcájukban is lenne. Jó okkal.

A határba torkollik a Dózsa utca, kiváló terület a tilosban járóknak, akik utánfutóval hol építési törmeléket, hol egyéb szemetet raktak le az utca végén. Ismerős a probléma a körzetet képviselő Lövei Ferencnek, többször jelezték felé a lakók, akik egyébként össze is fogtak, és figyeltek, így a mezőőröket riadóztatva néhány alkalommal tetten is érték a szemetet illegális lerakókat, rendőrségi eljárás indult.

– A probléma megoldásában nagy segítség lenne, ha a Dózsa és Lázár utcák kereszteződésében térfigyelő kamera rögzítené a rendszámokat, így jó eséllyel foghatnánk fülön a szemetelőket, és úgy vélem, önmagában a kamera léte is visszaszorító erővel bírna – mondta el lapunknak Lövei Ferenc.

A képviselő hozzátette, több alkalommal, és minden lehetséges fórumon tolmácsolta a Dózsa utcaiak jogos igényét, így bízik benne, hogy hamarosan kamera kerülhet erre a területre. Ez nem csupán a környezet védelme, hanem ott található kutyamenhely miatt is fontos lenne – tette hozzá.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.