- hirdetés -

Harminc év után is hivatásként tekint munkájára, mosolyogva áll a betegágy mellett, és töretlenül hiszi, jó helyen van – Sztvorecz Zoltánné Pityuk Szilvia első és egyetlen munkahelyén, az Orosházi Kórház belgyógyászatán teljesít szolgálatot.

Hamarosan évfordulót ünnepelhet: 1988. június 16-a óta erősíti a belgyógyászati csapatot, közel három évtizede ápoló. Erre a pályára készült 10 éves kora óta, a vöröskeresztes tanfolyamok, és versengések után egészségügyi tanulmányokat folytatott, és ápoló, majd szakápoló lett. A tanulás a mai napig része az életének – Szilvia vallja, kell a jártasság, az alapos szakmai felkészültség, hogy megfelelően segíthessen.

Egy híján harminc éve a betegek ágya mellett (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Egy híján harminc éve a betegek ágya mellett (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Jól döntöttem, amikor ápoló lettem. Szeretem a szakmám, a kollégáim akár a családtagok, a magaménak érzem a kórházat, az osztályt, és a betegeink sorsát is – hangsúlyozza a kétgyermekes anyuka. – Nehéz ezt megmagyarázni, de a betegek elismerése segít abban, hogy helyt álljak a 12 órás műszakban, majd újult erővel álljak a betegágyak mellé, és mosollyal, jó szóval, biztatással segíthessem a gyógyulást – válaszolja arra a kérdésre, honnan az erő a mindennapok feladataihoz, olykor az elmúlás szomorúságához. Empátia, önzetlenség, segíteni akarás, hivatástudat – Szilvia szerint csak így lehet.

Őt és az Orosházi Kórház valamennyi szakdolgozóját ünnepeljük, munkájukat köszönjük május 12-én (Florence Nightingale brit ápolónő születésnapja), az ápolók nemzetközi napján.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.