- hirdetés -

A városüzemeltetés részletezi a tudnivalókat, és a gyűjtés időpontjait is.

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!

2017. májusától Orosházán is elindul a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés, amely a lakosság számára díjmentesen igénybe vehető a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás részeként.  A szolgáltatás igénybe vételéhez szükséges sárga szelektíves edényzeteket május 15-től június 17-ig folyamatosan osztjuk ki az Orosházi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. telephelyén.

Kiosztás helye, címe: 5900 Orosháza, Fürdő u. 5. (amely a Nádasdi utca felől közelíthető meg).

Az ingatlantulajdonosok 1 darab sárga 240 literes szelektív hulladék gyűjtésére alkalmas edényt és a kertes házas övezetben ingatlanonként 1 darab 300 literes házi komposztáló edényzetet vehetnek át.

A szelektív hulladékgyűjtő edényzetek tulajdonosa Orosháza város új hulladékgazdálkodási közszolgáltatója a DAREH BÁZIS NONPROFIT Zrt. A használatért nem kell bérleti díjat fizetni, azonban az átvétel a jogszabályi előírások alapján kötelező.

Szelektív hulladékgyűjtő edények és komposztáló edények átvételi időpontja május 15-e és június 17-e között: hétfőtől péntekig: 10:00-18:00
szombat: 8:00-12:00

Átvétel feltételei:

  • Személyi igazolvány és lakcímkártya
  • Átvételi elismervény
  • Meghatalmazás, ha a számlafizetőnek nincs lehetősége az edény átvételére. A meghatalmazás csak 2 tanú aláírásával érvényes. Az átvételi elismervényre és a meghatalmazásra vonatkozó formanyomtatvány az Orosházi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. honlapjáról letölthető, vagy az ügyfélszolgálati irodában (5900 Orosháza, Fürdő u. 5.) is elérhető.

Tájékoztató szelektív hulladékgyűjtésről és a gyűjtési időpontokról

A házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés havi 1 alkalommal lesz elérhető az ingatlanhasználók számára. A társasházi övezetben a szelektív gyűjtés a szelektív szigeteken valósul meg a szükséges járatgyakoriság mellett.

A szelektív edényekbe papír, műanyag és fém csomagolási hulladék helyezhető el:

  • Papír csomagolási hulladék: papír, karton, italos doboz, papír alapú kiadványok és csomagolóanyagok
  • Műanyag csomagolási hulladék: ásványvizes és üdítős PET palack, műanyag fólia, italos és vegyszeres műanyag flakonok, műanyag zacskók és fóliák, tejfölös és joghurtos poharak, PP és HDPE jelzésű kozmetikai szeres flakonok. A poharak, flakonok és palackok elöblítve.
  • Fém csomagolási hulladékok: fém alapú eszközök, alumínium italos dobozok, konzerves dobozok, alufólia, fém zárókupak

A hulladékgyűjtő szigetek változatlanul megmaradnak, az üveg csomagolási hulladékot mindenkinek oda kell vinnie, a kiosztott szelektíves hulladékgyűjtő edénybe nem helyezhetők el.

A szelektív hulladékgyűjtési napok megegyeznek a vegyes hulladék gyűjtési napjaival. A szelektív gyűjtőedények teljes körű kiosztásáig kérjük a tisztelt ingatlanhasználókat, hogy áttetsző zsákba helyezzék ki a vegyes hulladéktól elkülönített szelektív hulladékukat. A papír csomagolási hulladékot összehajtogatva, a műanyag- és fém csomagolási hulladékot légmentesen összepréselve kérjük elhelyezni.

Szelektív hulladékgyűjtési időpontok az idei évben:

május 15–19.
június 12–16.
július 10–14.
augusztus 7–11.
szeptember 4–8.
október 2–6.
október 30–november 3.
november 27–december 1.
december 25–29.

Kérjük, hogy ennek megfelelően a szelektív hulladékgyűjtő edényt – átmeneti időszakban áttetsző zsákot – reggel 6 órára az ingatlan elé kihelyezni szíveskedjen a kommunális edénnyel együtt a megfelelő szállítási napokon.

Tájékoztató zöldhulladék gyűjtésről és gyűjtési időpontokról

2017. májusától elindul a lakosság számára az elkülönítetten gyűjtött zöldhulladék ingatlan elől történő elszállítása, ami havonta 1 alkalommal lesz elérhető. Lakóingatlanonként legfeljebb 1 darab 240 űrmértékű áttetsző zsákba, illetve gally, nyesedék esetén kötegelve (0,25 m³) szíveskedjenek kihelyezni.

Zöldhulladék gyűjtési időpontok ebben az évben:

május 8–12.
június 5–9.
július 3–7.
július 31–augusztus 4.
augusztus 28–szeptember 1.
szeptember 25–29.
október 23–27.
november 20–24.
december 18–22.

A zöldhulladék gyűjtési napok megegyeznek a vegyes hulladék gyűjtési napjaival.

Kérjük, hogy ennek megfelelően a zöldhulladékos zsákokat reggel 6 órára az ingatlan elé kihelyezni szíveskedjen a kommunális edénnyel együtt a megfelelő szállítási napokon.

A gyűjtési időpontokkal kapcsolatos változtatás jogát fenntartjuk.

Tisztelettel:

A DAREH Bázis Zrt-vel közreműködve:

Orosházi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.