Tűzoltók beavatkozása – rajzolj, fess, pályázz!

Ezzel a címmel hirdette meg 2017-es alkotói pályázatát az Országos Tűzmegelőzési Bizottság (OTB). Az az óvoda, illetve általános iskola, ahonnan a legtöbb pályamű érkezik, elnyeri a „Legkreatívabb óvoda/iskola 2017” címet, amely együtt jár a tűzoltóság egyszeri, az iskolában/óvodában tartandó bemutatójával és tűzvédelmi oktatás megtartásával.

A tűzvédelmet a középpontba állító pályázat célja, hogy a gyerekek kreatív alkotásokon keresztül mutassák be a tűzoltók izgalmas, egyben veszélyes világát. Ezt megtehetik magának a hivatásnak a bemutatásával, egy-egy tűzoltói beavatkozás ábrázolásával ugyanúgy, mint bármilyen más, ötletesen elkészített, a tűzvédelem fontosságát hangsúlyozó alkotással.

Több korcsoportban lehet pályázni

A bírálóbizottság a felmenő rendszerű pályázatra érkező műveket alkotóik kora alapján három csoportban értékeli: külön a 6-10, a 11-14, valamint a 15-18 éves diákok által készített munkákat. Az általános és középiskolásoktól szabadkézi grafikát, számítógépes grafikát, vers, mese vagy egyéb kézműves alkotást várnak, az óvodások szabadkézi rajzokkal pályázhatnak, méghozzá A4-es vagy A3-as méretű alkotásokkal.

A technikát mindenki maga választja meg

A szabadkézi rajzok és az egyéb kézműves alkotások beadása eredetiben személyesen vagy postai úton a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra (5600 Békéscsaba, Kazinczy utca 9.) a többi kategóriában, e-mailben (bekes.titkarsag@katved.gov.hu ) címre kell benyújtani. Az alkotáshoz mellékelni kell a pályázó nevét, a pályázat beérkezési határidejének napján betöltött életkorát, e-mail címét és telefonos elérhetőségét. Fontos, hogy az alkotások mellé a szülő vagy gondviselő hozzájáruló nyilatkozatát is mellékelni kell!

Az alkotások benyújtásának határideje május 21-e. Az eredményhirdetést június 2-án, az országos díjátadót pedig június 9-én tartják, utóbbit a Fővárosi Nagycirkuszban, ahová a megyei díjazottakat és családtagjaikat is meghívják.

Balatoni nyaralás a fődíj

A fővárosi és a megyei bírálóbizottságok az iskolások pályázatai közül az egyes korcsoportokon belül kategóriánként 3-3 alkotást díjaznak. Az első helyen végzett pályaművek automatikusan részt vesznek az országos versenyben is. Az országos verseny nyertese családjával egy balatoni nyaraláson vehet részt, az országos verseny további nyertesi a Fővárosi Állat- és Növénykertbe nyernek családi belépőt.

További információkat a (+36-66) 549-470 telefonszámon lehet kérni Gombkötő Zoltán tűzoltó alezredestől, valamint Baráth Ilona tűzoltó főhadnagytól.


Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás