Legszebb konyhakertek Orosházán is – Palántákat ültettek a Móricz ovisok

Orosháziak is nevezhetnek – több kategóriában – annak az országos programnak a keretében, mely Magyarország legszebb konyhakertjét keresi. A kezdeményezés célja, hogy kellő elismerést kapjon a kertművelők munkája. A környezettudatosság, az egészséges életmód népszerűsítése Orosházán is prioritás.

Dávid Zoltán polgármester a hét közepén érkezett a Móricz Zsigmond utcai óvodába, ahol a gyermekkel együtt alakította ki azt a zöldségeskertet, mely a környezettudatosságra, a környezet megóvására hívja fel a figyelmet, amellett, hogy a gondoskodást is megismerteti a gyerekekkel. A paradicsom-, paprika-, és zellerpalántákat ezt követően ők ápolják, gondozzák majd. Az óvodások örömmel vettek részt a programban, és hozták létre a saját zöldségeskertjüket – áll a Városháza szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

A palánták mellett gyümölcsöket is vitt az óvodásoknak (Fotó: Domján Róbert)

A palánták mellett gyümölcsöket is vitt az óvodásoknak (Fotó: Domján Róbert)

Erre ösztönzi az orosháziakat az a program, melyhez idén városunk is csatlakozott. A karcagi alpolgármester, Kovács Szilvia által meghirdetett „A legszebb konyhakertek” kezdeményezésre 2016-ban több mint 300 településről csaknem 15 ezren regisztráltak. A cél, hogy minél többen térjenek vissza a kertműveléshez, és az évszázadok során összegyűlt tudás ne vesszen el.
– Igyekszünk a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program “Zöld város” programja mellett további lehetőségeket teremteni, hogy minél több értékes, karbantartott, ésszerűen használt zöld terület legyen a városban. Köztudott, hogy az orosházi háztulajdonosok gyönyörű kerteket gondoznak, melyek ,,A legszebb konyhakertek” akció keretein belül országosan is híressé válhatnak, ezzel is ösztönözve a lakosságot kertjeik művelésére – fogalmazott a kezdeményezés kapcsán Dávid Zoltán polgármester.

Az önkormányzat több kategóriában várja minden konyhakerttel, gyümölcsössel rendelkező egyéni kertművelő és közösség nevezését. Jelentkezni 2017. május 20-áig lehet, 5900. Orosháza, Szabadság tér 4-6. 2. emelet 9. irodában, valamint a www.alegszebbkonyhakertek.hu oldalon.Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás