- hirdetés -

1944. október 12-én ismeretlen tettesek meggyilkolták a Strifler család tagjait, 72 évvel az események után az Orosházi Evangélikus Egyházközség síremlékkel tiszteleg a család emléke előtt.

A szentetornyai Corvin utcai temetőben április 28-án felszentelték a Strifler család síremlékét. Az apát, Strifler Györgyöt, két lányát: Kornéliát és Magdolnát, valamint az apa öccsét Strifler Mártont a szovjetek bejövetele után, 1944. október 12-én ismeretlen tettesek meggyilkolták. Az emlékük előtt tisztelegve, az Orosházi Evangélikus Egyházközség síremléket állított, amit Iványi László katolikus plébános és Laczki János evangélikus lelkész szentelt fel április 28-án.

– A malmos család tagjai tisztességes, jó indulatú, segítőkész emberek voltak. Akik akár az éjszaka közepén is segítették liszttel a szegény embereket. Ma sem tudni, hogy kik gyilkolhatták meg őket, az utókor számára és emlékük előtt tisztelegve állítottuk e síremléket – tájékoztatott Németh Béla, az Orosházi Evangélikus Egyházközség felügyelője.

170428_Strifler_csalad_siremlek_avatas_RJ_006
A Strifler család emlékének tisztelegve állították a síremléket (Fotó: Rajki Judit)

Megtudtuk, a sírt eddig egy idős hölgy ápolta, aki jelezte, hogy egyre kevesebb ideje és energiája van ezt megoldani. Ekkor döntött úgy az egyházközség, hogy maradandó síremléket állít a Strifler családnak és vállalja annak fenntartását.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.