- hirdetés -

Első foglalkozását tartotta április 21-én, a Máltai Játszótéren a Lakta Kaland/Anyatejes Táplálást Támogató Klub/Orosháza és környéke facebookos csoport.

A klubfoglalkozáson Csüllögné Nemes Bernadett védőnő, IBCLC laktációs szaktanácsadó tartott előadást a szoptatás fontosságáról, a szoptatás körül rendszeresen felmerülő tévhitekről. A szervezők célja, hogy az anyukákat, kismamákat segítsék abban, hogy csecsemőjük szoptatása sikeresebb legyen, minél tovább tudják gyermekeiket anyatejjel táplálni.

– A tapasztalatok azt mutatják, hogy az anyukák, kismamák körében sok a megválaszolatlan kérdés e témával kapcsolatban. Kezdeményezésünkkel szeretnénk segítséget adni, hisz nincs annál jobb egy csecsemő számára, mint az anyatejes táplálás. Örülünk, hogy első foglakozásunkon résztvevők várják a folytatást, terveink szerint havonta egy alkalommal további előadásokat fogunk tartani, melyekre szeretettel várjuk e téma iránt érdeklődőket – tájékoztatott a foglalkozás egyik szervező, Horváth Henrietta.

Addig is lehetőség van csatlakozni a facebook csoporthoz (Lakta Kaland néven), ahol a gyerekneveléssel kapcsolatos témákról olvashatunk, tapasztalatot cserélhetünk más anyukákkal, kismamákkal.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.