- hirdetés -

A 2008-as svájci frank hitelválság következményei a mai napig ható változást hoztak pénzügyi gondolkodásunkban – óvatosabbak vagyunk és figyelünk pénzügyi döntéseink várható következményeire. Jól tudjuk, döntéseinket alaposan meg kell fontolnunk – ebben segítenek a tanácsadó irodák, méghozzá ingyen.

A válság lecsengésével a bankok hitelezési kedve és aktivitása megnőtt, a piaci verseny erősödött, ennek következtében minden hitel kamata drasztikusan csökkent. Ma már vannak 10% fix kamat alatti személyi kölcsön ajánlatok, illetve 4-5% körüli fix jelzáloghitel kamatok, ami néhány évvel ezelőtt még elképzelhetetlen volt. Emellett a korábban magas kamatokkal eladósodott ügyfelek számára – a jelenlegi alacsony kamatszinten rögzítve – kijöttek olyan hitelkiváltó ajánlatok, amik jelentős könnyítést hozhatnak a számukra.

Számtalan bank nyújt ilyen típusú hitelt, különböző feltételekkel, így a döntés előtt érdemes alaposan tájékozódni – mutatott rá Fekécs Levente, a Credit Money Pénzügyi Tanácsadó iroda szakembere. Csakhogy, ha egyesével végigjárjuk a bankokat, vagy az interneten böngésszük az ajánlatokat, akkor rengeteg időt és energiát teszünk bele a folyamatba. Ennél egyszerűbb igénybe venni egy erre szakosodott tanácsadó iroda szolgáltatását – Orosházán három ilyen van –, amely néhány adat ismeretében az összes számunkra érdekes bank ajánlatát összegyűjti, kielemzi és a lehető legjobb megoldást kínálja nekünk.

Fontos tudni, hogy az iroda szolgáltatásai ingyenesek, ugyanis a szakértői munka ellenértékét az a bank fizeti meg, aki végül a nyertes lesz az ajánlatok versenyeztetésében.

Érdemes olyan irodát választanunk, ahol szakmailag felkészült munkatársak várnak bennünket, akár több évtizedes munkatapasztalattal, így megspóroljuk a csalódásokat – tanácsolta Fekécs Levente.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.