- hirdetés -

A munkaerő-piac és ezáltal a gazdaság fellendítését tűzte ki célul az a TOP kiírás, melynek keretében eredményesen pályázott Orosháza a járást képviselve. Április 25-én megalapították a paktumszervezetet, a fő területek: képzés, foglalkoztatás, tanácsadás, mindezt a munkáltatói igényekre alapozva.

Április 25-én a Városháza nagytermében alakult meg az a paktumszervezet, melynek legfőbb célja a munkaerő-piaci problémák orvoslása az Orosházi Járásban, az ünnepélyes aláíráson 25 közreműködő – önkormányzatok, hivatalok, vállalkozások, oktatási intézmények – tette le névjegyét a foglalkoztatás erősítése mellett.

Elekes Lajos alpolgármester a konzorciumvezető orosházi önkormányzattól elmondta, hogy a február 1-jén indult, 36 hónapos projekt átfogó célja munkaerő-piaci, foglalkoztatási és humánerőforrás-fejlesztési koncepciók megvalósítása. Elsődleges célcsoport a hátrányos helyzetű és inaktív álláskeresők.

A paktum keretében helyi szintű foglalkoztatási megállapodások, együttműködések valósulnak meg (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
A paktum keretében helyi szintű foglalkoztatási megállapodások, együttműködések valósulnak meg (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Egy nagyon fontos pályázatról van szó a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében, a több hónapos előkészítő munka után alakult meg a paktumszervezet. A célunk 195 hátrányos helyzetű és inaktív személyt bevonni munkaerő-piaci szolgáltatásokba a munkáltatói igényeket figyelembe véve, a foglalkoztatási paktumok keretében álláshoz jutók száma pedig 100 fő az Orosházi Járásban – emelte ki.

A szakmai keretek ismertetése során elhangzott, a paktum keretében helyi szintű foglalkoztatási megállapodások, együttműködések valósulnak meg a munkaerő-piaci szereplők között: létrejön az Orosházi Járás Foglalkoztatási Paktuma. A pályázat összege 300 millió forint, ami 100%-os támogatottságú, nem igényel önerőt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.