- hirdetés -

Városunkban kevés olyan ember van, aki ne ismerné vagy ne hallott volna már Jámbor Rudolfról. Szakmájában az ismertséget és elismertséget hosszú évek kemény kitartó munkájával érte el. (x)

A 65 éves sikeres vállalkozó elmondása szerint a kereskedelem vele született adottság volt, hiszen gyermekkorában számtalanszor megfordult a piacon árusként.
– Édesapám bádogosként a piacon adta el a portékáit, ahová elkísértem. Nem tartoztunk a jómódú családok közé, ezért amikor nehéz helyzetbe kerültünk pirított tökmagot árultam a napi betevőért – mesélte.

A méteráru szakmába egy véletlen folytán került, elmondása szerint papír és vegyiáru kereskedőnek készült, de akkoriban férfiakat nem alkalmaztak. Így került az Univerzálhoz, majd rövid ideig egy barátja mellett dolgozott Hódmezővásárhelyen.

Három évtizede a vevőkért - Jámbor Rudolf
Három évtizede a vevőkért – Jámbor Rudolf számára a vevő az első (Fotó: Rajki Judit)

A megszerzett tapasztalatokkal gondolta úgy harminc évvel ezelőtt, belevág saját vállalkozásába. Először 1987-ben megnyitotta rőfös boltját, majd a következőt Hódmezővásárhelyen, ezt a lakástextil bolt követte. Később járműkárpitok forgalmazásával bővítették repertoárjukat.

– A vevők elégedettsége és a szakma szeretete mindig is fontos volt számomra. Emellett ügyeltem, hogy kellő alázattal viseltessek a vásárlók és a kollégáink iránt, hiszen ezek nélkül egy cég nem juthat egyről a kettőre – emelte ki.

Jámbor Rudolf nagy hangsúlyt fektet a jótékonyságra, számtalan alapítványnak tagja és alapítója is. A céget nagy örömére négy gyermeke közül az ifjabbik Jámbor Rudolf viszi tovább, a közeljövőbeli tervüket már az utód valósítja meg, egy lakástextil kisáruház kialakítását.

jambor_rudolf_rofos_vallalkozas

(x)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.