- hirdetés -

Az ünnep lényege, hogy valami történt és ma is történhet értünk, velünk, bennünk – mondta Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke húsvétvasárnap, a budapesti Deák téri evangélikus templomban tartott istentiszteleten.

Gáncs Péter igehirdetésében kiemelte: ahhoz, hogy valóban történjen bennünk valami, hogy valóban megváltozzon az életünk, kevés a feltámadás jó híre, ahhoz személyes találkozásra van szükségünk a föltámadottal – írja az MTI.

160426_evangelikus_templom4

A változás nem megy „magunktól”. „Mi nem értjük, nem tudunk mit kezdeni a feltámadás tényével, a feltámadt Krisztus azonban tud mit kezdeni a mi életünkkel, ha valóban találkozunk vele” – fogalmazott az evangélikus elnök-püspök.

Katolikusok: az élet és a halál nagy kérdéseiről szól a húsvéti ünnep

Az élet és a halál nagy kérdéseiről szól a húsvét ünnepe – mondta Gájer László, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye érseki titkára vasárnap.

Az érseki titkár hangsúlyozta, hogy a húsvét mindenki számára zavarba ejtő, az embereket ugyanis kizökkentik a komfortzónájukból az ilyenkor megfogalmazódó végső kérdések, például hogy meddig tart az életük, illetve a földi élet után van-e feltámadás.

160401_tavasz_fokuszban_00005

Gájer László elmondta, hogy Isten az életre alkotta az embert, akinek az életében ugyanakkor valami nem jól működik, és Isten ebbe nem nyugszik bele. Isten ezért váltságot ad az emberek bűneiért, ez a Krisztus-esemény – fogalmazott, hozzátéve, az emberiség nagy narratívája szerint ami elromlott és tönkrement az ember életében, az mind ott koncentrálódik a kereszten, és aki erről elmélkedve megpróbál kapcsolódni Isten titkába, az szabad lesz újra.

Bogárdi Szabó István: húsvét az üdvösség ígérete

Jézus a forrása az örök üdvösségnek, a szabadulásnak, ennek a beteljesedését ünnepeljük: ez húsvét, az üdvösség ígérete – mondta Bogárdi Szabó István püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke vasárnap a fővárosi budahegyvidéki református templomban.

131109_reformatus_templom

Bogárdi Szabó István húsvétvasárnapi igehirdetésében úgy fogalmazott: „Jézus él, ő az oka, ő a forrása az örök üdvösségnek: a szabadulásnak, a gyógyulásnak, a helyreállításnak, az Istenéhez való hazaérkezésnek. Ez húsvét, ez a mi nagy ünnepünk. Ennek a beteljesedését ünnepeljük, magasztaljuk és reméljük magunkra nézve is. Ez húsvét, az üdvösség ígérete.”

Húsvétkor nemcsak egy szép napot ünnepelünk, hanem azt, hogy megnyílik az örökkévalóság. Ahogyan megnyílott Krisztus sírja, és kilépett, úgy nyílik meg az ember számára is az ő bezárt világa, amelyen keresztül kiléphetünk Isten örökkévalóságába – mondta, hangsúlyozva: a szeretet mélyebb, mint a bűn, amely leránt minket a semmibe, de a semminél is mélyebb Isten szeretete – olvasható az MTI-n.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.