- hirdetés -

A húsvéti hosszú hétvégén változik a vonatok közlekedési rendje. Április 14-én a szombati, 15-én és 16-án az ünnepnapi, 17-én a vasárnapi, 18-án a szokásos munkanapi menetrend szerint közlekednek a vonatok.

Tavaly a húsvét ideje alatt csaknem 540 ezren váltottak jegyet, ami egy szokásos hétvégéhez képest 13 százalékkal több utazást jelent. Idén a tavaszi szünet április 13-tól 18-ig tart, főként annak kezdetekor sok diák utazik majd lakóhelyére, ezért csúcsforgalom várható a pályaudvarokon.  A tavaszi szünet utolsó napján, kedden is sok utasra számít a vasúttársaság: ezen a napon a helybiztosítással közlekedő vonatok átlagos kihasználtsága még a húsvéthétfőinél is magasabb lehet.

Sorban állás helyett

A várható utasforgalmi igényekhez igazodva a MÁV-START az összes rendelkezésére álló, üzemképes járművét felhasználja, a helyfoglalások alakulása alapján, a lehetőségekhez képest az InterCity vonatokhoz plusz kocsikat kapcsolnak.

A pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a MÁV-START azt javasolja utasainak, hogy a menetjegyeket és helyjegyeket az ünnep előtt elővételben váltsák meg. Használják a jegyértékesítő automatákat, vegyék igénybe az internetes jegyvásárlás és az otthoni menetjegynyomtatás lehetőségét is, továbbá az online vásárolható és a vonatokon akár mobiltelefonon is bemutatható e-vonatjegyet.

Bővebb tájékoztatás a MÁV-csoport honlapján található, illetve a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatánál: +36 (1) 3 49 49 49. Telekom-hálózatból hívható a +36 (30) 499 4999-es, Telenor-hálózatból a +36 (20) 499 4999-es, Vodafone-hálózatból a +36 (70) 499 4999-es szám.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.