- hirdetés -

Az öblösüveggyár kemencéjében technikai meghibásodás történt szerdán. Az orosháziak mellett Mezőkovácsházáról és Hódmezővásárhelyről is vonultak tűzoltók, valamint Békéscsabáról a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat és a katasztrófavédelmi mobil labor hivatásos tisztjei is a helyszínre érkeztek.

Az orosházi O-I Manufacturing Magyarország Kft. üveggyártó kemencéjében váratlan technikai meghibásodás történt április 12-én. A káreseményhez a város hivatásos tűzoltói mellett mezőkovácsházi és a hódmezővásárhelyi hivatásos egységek vonultak, valamint Békéscsabáról a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat és a katasztrófavédelmi mobil labor hivatásos tisztjei érkeztek.

A kiérkezést követően a mobil labor szakemberei folyamatos méréseket végeztek az üzem környezetében. A szabadban veszélyes gáz nem volt kimutatható, egészségügyi határérték feletti mennyiséget nem mértek.

Az orosháziak mellett Hódmezővásárhelyről és Mezőkovácsházáról is érkeztek tűzoltók (Fotó: Takács Csaba)
Az orosháziak mellett Hódmezővásárhelyről és Mezőkovácsházáról is érkeztek tűzoltók (Fotó: Takács Csaba)

A beavatkozás idejére az üzem teljes kiürítése megtörtént, majd ezt követően ipari ventillátorok segítségével átszellőztették. Az eset során személyi sérülés nem történt – olvasható a katasztrófavédelem honlapján.

O-I Manufacturing Magyarország szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében szintén írt a technikai meghibásodásról, kitért arra, hogy a hiba elhárítását a vállalat szakemberei a katasztrófavédelem szakembereinek segítségével azonnal megkezdték. Személyi sérülés nem történt, a hiba a gyár területén lokalizálódott, mely a környező lakosokat nem veszélyeztette – írják közleményükben.

Dávid Zoltán polgármester és Vincze Tibor az önkormányzat közbiztonsági referense értesülve a történtekről az öblösüveggyárhoz mentek, hogy tájékozódjanak a kialakult helyzetről.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.