- hirdetés -

Zongorán játszik, dalt szerez és szöveget ír. Madarász Noémi mindezt 16 évesen teszi, épp ezért nem meglepő, hogy legújabb videóklipjével az egyik legnépszerűbb tehetségkutató figyelmét is felkeltette.

Noémi egészen fiatal korában ismerkedett meg a zenével, amely azóta az élete részévé vált. Óvodásként ült először a fekete fehér billentyűk elé, akkor még a nagymama tanított számára egyszerű vidám gyerekdalokat. Noémi szerint már ekkor eldőlt, nem érdekli más hangszer csak a zongora.

Azóta eltelt jó pár év, de a zene iránti szeretete nem lankadt, a Voice of the Glory zenekar oszlopos tagja lett. Mára az ifjú tehetség eljutott arra a szintre, hogy dalokat és szövegeket is ír. Alkotói munkájáról elmondta, hogy a legtöbb esetben váratlan helyeken és helyzetekben szállja meg az ihlet.

–  Előfordult már olyan, hogy a fogorvosi rendelőben, a kisboltban, vagy akár angolórára menet fogant meg bennem egy dallam. Ilyenkor azonnal feléneklem a telefonomra, majd később otthon leülök a zongorámhoz és megírom a dal többi részét – mondta.

170408_Madarasz_Noemi_Iskola
A tehetséges lány műve országos elismertségre tett szert (Fotó: Bús Natália)

Egy különös élmény

Legújabb szerzeményéhez egy különleges előadás a bOdyssey-projekt adta az ötletet. A fiatal színészekből álló csoport az Odüsszeia történetét meséli el, de a közvetítés módja közel sem mondható szokványosnak. Egy előadáson nyolc befogadó vehet részt, akiknek bekötik a szemét, így váltak érzővé, a színészek pedig a látók. Minden érzőt egy látó vezet végig az Odüsszeia cselekményén, a történéseket pedig hangokkal és érintésekkel közvetítik.

– Elképesztően megérintett, még most is ráz a hideg, ha rá gondolok. Nagyon személyes kapcsolatba kerültem a kísérőmmel anélkül, hogy egy pillanatra is láttam volna őt. Ezt az élményt vontam párhuzamba az ember-Isten kapcsolattal – mesélte.

A dalhoz videóklip is készült, melyet a Táncsics gimnázium kiválóan felszerelt stúdiójában vettek fel. A hangért és a keverésért Benkő Tamás, míg a felvételekért Albert Attila és Borbély Dávid felelt. A videót elküldték – Bús Natália, a Táncsics gimnázium tanárának kezdeményezésére – a bOdyssey-projekt társulatának is, akik azóta produkciójuk népszerűsítéséhez is használják.

Az egyik legnépszerűbb tehetségkutató, az X-faktor figyelmét is felkeltette a végeredmény, de Noémi visszautasította ezt a lehetőséget.

– Amikor először papírra vetettem a dalt egyáltalán nem gondoltam, hogy ez lesz belőle. Örülök, hogy ilyen elismertségre tett szert, de csupán hobbiként tekintek a zenére. Nem tervezek vele komolyan – fogalmazott Noémi, akit a zene mellett a biológia és a gyógyítás foglalkoztatja leginkább, hiszen óvodás kora óta állatorvosnak készül.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.