- hirdetés -

Sőt, van, ahol újakat telepítenek a városüzemeltetés munkatársai, akik a héten Gyopárosfürdőn dolgoztak.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a jó idő beköszöntével elkezdődtek a javítási, karbantartási munkálatok a városban, és szépül, zöldül is Orosháza. A héten több helyen tapasztaltuk, hogy padokat helyeznek ki a közterületekre.

Benkő Ferenctől, az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatójától megtudtuk, hogy felújított padokat tesznek vissza régi helyükre, néhol pedig újakat telepítenek.
– Március végéig 48 padot újítottunk fel, az év végéig terveink szerint további százon végezzük el a karbantartási munkálatokat. A télen elkészült padokat részben már kihelyeztük, ezen a héten a Barátság utcára és a Gyopárosi útra telepítettünk ülő alkalmatosságot – tájékoztatott hozzátéve, hogy így a Gyopárosfürdőre érkezőket rendezettebb környezet, újdonságok is várják.

Felújított régi padokat vagy újakat telepítenek városszerte (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Felújított régi padokat vagy újakat telepítenek városszerte (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Elmondta, hogy a városüzemeltetés maga szerzi be a nyers faanyagot és az öntöttvas padvég elemeket, majd ezekből állítják össze a kész padokat. A munkálatokat a közszolgáltatási szerződés keretén belül végzik el, illetve a Start helyi sajátosságokra épülő programban is biztosít keretet az önkormányzat. Legközelebb a Gárdonyi lakótelep padjai kerülnek sorra, ezt követően az önkormányzat megrendelése alapján sorolják be a felújítási munkálatokat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.