- hirdetés -

Húsvét közeledtével a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság az ittas közlekedés veszélyeire figyelmeztető programokat szervez idén is a megye több településén. Orosházán két helyszínen próbálhatjuk ki a részegséget szimuláló szemüveget. A cél a figyelemfelhívás.

Gyalogosan, kerékpárral, sőt, idén már személygépkocsival is lehetőséget nyújtanak a különleges eszköz kipróbálásra Orosházán: április 10-én, hétfőn 14 és 16 óra között a Diáktanyán gyalog és kétkerekűvel, április 13-án, csütörtökön ugyancsak délután 2 és 4 óra között a piactéren személygépkocsival is megtapasztalhatják a bátor jelentkezők, mit érzékel az ittas közlekedő a körülötte lévő világból, felmérhetik, hogyan tudnának reagálni egy veszélyhelyzetre.

A rendőrség célja a figyelemfelhívás. Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, a közúti ellenőrzést végző rendőrök a húsvéti időszakban mindig találkoznak olyanokkal, akik ittasan vezetnek vagy súlyosan ittas állapotban gyalogosan sodorják veszélybe magukat. A részeg szemüveg segítségével a szakemberek arra próbálják felhívni a figyelmet, hogy az ittasság jelentősen növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.