- hirdetés -

A Liga Kupa elődöntő visszavágója az Eger ellen kemény, szikrázó és a végletekig szoros összecsapást hozott április 6-án. Az első félidőben még továbbjutásra álltak férfi kézilabdázóink, ám a fordulás után a rengeteg hiba megbosszulta magát.

Orosházi FKSE-LINAMAR – Eger SBS Eszterházy 25-28 (14-12)

Férfi kézilabda Liga Kupa elődöntő mérkőzés, 2. találkozó. Orosháza, 350 néző.
Vezette: Bíró, Kiss O.

Orosháza: Miklós — Komporály 4, Németh G. 2, Markoski 1, Knezevic 6 (2), Milas 2, John. Cs.: Herjeczki, Szabó L. (kapusok), Pásztor M. 2, Morva Z., Tárkányi 4, Z. Radojevic, Srsen, Ferenczi 2, Antal 2. Edző: Buday Dániel.

Eger: Stochl — Aflitulin 5, I. Radojevic 5, Bajorhegyi, Kiss G., Dobó 3, Antl 7 (1). Cs.: Repóth (kapus), Lezák, Vancsics 1, Kocsis Cs. 2, Takács B. 2, Sadovyi 1, Füzi. Edző: Tóth Edmond.

Kiállítások: 6, ill. 8 perc. Hétméteresek: 2/2. ill. 1/1.

A tét rányomta bélyegét a találkozóra, idegesen kezdtek a csapatok, nehezen lendültek bele a gólgyártásba. Elsőként Ivan Milas zörgette meg a hálót, majd Komporály rövid időn belül háromszor is utat talált az egri kapuba (7. perc 5-2). Az orosházi védelem remekül működött, nehezen találták meg a rést rajta, mögöttük Miklós Gergő is több kísérletet hatástalanított. Ennek köszönhetően magabiztosan őrizte előnyét a zöld-sárga alakulat. Tóth Edmond a vendégek mestere négygólos hátrányban gondolta úgy, időt kell kérnie (12. perc 8-4). Szavai hatottak, az egri kapuban Stochl remekelt, az orosházi támadók elbizonytalanodtak, de a szünetre kétgólos orosházi vezetésnél mehettek a felek (30. perc 14-12).

Antal Szabolcsék rengeteg hibával játszottak (Fotó: Rajki Judit)
Antal Szabolcsék sok hibával kézilabdáztak az Eger ellen (Fotó: Rajki Judit)

Jót tett a szünet a hevesi alakulatnak, kezükbe vették az irányítást. A második játékrész elején előbb utolérték vendéglátójukat, majd a szlovák balszélső Radoslav Antl találatával a mérkőzés során először a vezetést is átvette az Eger (37. perc 15-16). Ezután fej-fej mellett haladtak a felek, de rendre az egri együttesnél volt a minimális előny. Izgalmas végjáték kezdett körvonalazódni, összesítésben két gólt kellett volna ledolgozni Morváéknak (50. perc 20-21). A hazai csapat játéka kapkodóvá vált, rendre rossz döntést hoztak, amit az egriek kihasználtak (56. perc 22-25). Ekkor tizenkilencre lapott húzott Buday mester, kinyitotta a védőfalat, melynek köszönhetően egygólosra csökkentették hátrányukat, ám ennél közelebb már nem kerültek.

Buday Dániel, az OFKSE edzője: — A csapat még nincs megérve az ilyen szintű összecsapásokra. A kulcsjátékosok gyenge teljesítményt nyújtottak, sok hibával játszott a csapat, megérdemelten jutott döntőbe az Eger.

Tóth Edmond, az Eger edzője: – A három mérkőzés alapján úgy gondolom, hogy abszolút megérdemeltük a továbbjutást. Nem játszottunk jól, de nagyot küzdöttünk, aminek meglett a gyümölcse.

Az Eger kettős győzelemmel, összesítésben négy góllal (50-54) múlta felül csapatunkat, így ők mérhetik össze tudásukat a Liga Kupa fináléjában a Balmazújvárossal.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.