- hirdetés -

Az orosházi Zanócz Noel a 2016-os év osztrák bajnoka lett. A tízéves motocross versenyző idei célja: dobogós hely az Európa-bajnokságon.

A Vörösmarty iskola 3.b osztályos tanulója hétről-hétre újabb érmekkel, trófeákkal tér haza a különböző versenyekről. A sikerekről, célokról beszélgettünk a fiatal sportemberrel.

– Mikor és miért választottad a motocrosst?

– Három évesen ültem először motoron, ekkor még kanyarodni nem tudtam, szüleim fordítottak meg a kanyarokban. Öt évesen indultam el az első versenyen, 50 ccm-es motorral mini kategóriában. A technikai sportok szeretetét édesapámtól örököltem, ő többszörös magyar bajnok.

Zanócz Noel 2016-ban osztrák bajnok lett (Fotó: család)
Zanócz Noel 2016-ban megnyerte az osztrák bajnokságot (Fotó: család)

– Milyen sikerekkel büszkélkedhetsz?

– Az elmúlt évben a legjobb eredményem az osztrák KTM junior 65 ccm Challenge versenysorozat megnyerése volt, valamint a csehországi junior Európa-bajnokságon összetettben elért 11. helyezésem.

– Hol és mennyit gyakorolsz hetente?

– Heti négy motoros és két-három kondícionális edzésem van. Hétközben a közeli pályákon edzek, Csongrádon, Hódmezővásárhelyen, Gyulán. Hétvégeken id. Németh Kornél edzőmhöz utazunk és Kaposváron, Somogytúron és Balatonszemesen gyakorolok homokos talajú pályákon, amelyek télen is járhatóak.

– Bejártad már fél Európát, a versenyek mellett jut-e időd várost nézni?

– Sajnos legtöbbször csak a pályákat látom, van úgy, hogy egy hétvégén két országban is versenyzem. Szüleimmel  lakókocsival utazunk, amelyben az összes szükséges felszerelést  (szerszámokat, motorokat, gumikat, ruhákat  stb…) magunkkal tudjuk vinni.

– Mik a céljaid 2017-ben?

– Szeretném ismét megnyerni az osztrák bajnokságot, az Európa-bajnokságon pedig a dobogó a cél. Ezen kívül, ha nem ütköznek a versenyek, részt veszek a magyar bajnokságon és minél több csehországi futamon. Itt szeretném megköszönni a Vörösmarty iskolának a velem szembeni lojalitást, valamint a Husqvarna Maurer-gép Racing Team támogatását és szüleim áldozatos munkáját, hogy segítenek álmaim megvalósításában.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.