- hirdetés -

Az orosházi kézilabdás lányok a „kisebbik” Szegedhez utaztak vasárnap délután. A két csapat tabellán elfoglalt helye alapján a vendég ONKC volt a találkozó esélyese, de ezt az esélyt még valóra kellett váltani a lányoknak. Megtették!

Kézilabda Szeged Se – Oxxo Energy ONKC: 23 – 30, (9-15).

NB I/B-s női kézilabda mérkőzés, Szeged, 70 néző.
Vezette: Kiss Nikolett és Oláh Nóra

Orosháza: Makai- Csajbók 1, Arsenievic 4, Dancsó, TOBAK 5, TAKÁCS 4, Antal 4.
Cs.: Biró és Késmárki – Székesi, Bottó 4, Mihálffy 4, MOLNÁR 3, BUTT 1, Zvolenszki, Mackaski. Edző: Papp László.

A szegediek legjobb dobói: Velky és Tószegi 7-7 góllal.

Kiállítás: 4, ill. 8 perc. 7 m-es: 3/3, ill. 6/4.

Nagyszerűen kezdte a találkozót a vendég orosházi gárda. Harcosan, keményen álltak oda lányaink. Pontos, gyors támadások, fegyelmezett védekezés, jó kapusteljesítmény jellemezte a mérkőzés elejét. Nem is csoda, hogy már a 14. percben 1 – 7 állt az eredményjelzőn. A félidő közepén ébredt fel a hazai csapat.

Ekkor a vendég támadásokba be-becsúszott egy egy hiba, főként a támadás befejezéseknél. Szerencsére csak fellángolás volt a hazai zárkózás. A 21.(6-9) és a 28.(6-14) perc között egy öt-nullás rohammal vétették észre magukat Papp László tanítványai. A pihenőre több mint megnyugtató előnnyel mehettek az orosházi játékosok.

A szünetben Papp László felhívta a lányok figyelmét a további 30 perces koncentrációra, így a második félidőben sem változott sokat a játék képe, legalábbis az elején. Bár kapusteljesítményben kissé visszaestünk, mégis tudtuk növelni a különbséget.

Rendet kellett tenni a fejekben

A 40. percben már kilenccel vezettünk (13-22). Itt egy kicsit bealudtak a lányok, vagy elhitték, hogy meg van a meccs (meg is volt, csak hát…). Visszaesett a koncentráció és visszakaptuk az első félidei 0-5-ös rohamot (44.p. 18-22). Az ilyenkor törvényszerűen bekövetkező időkérés egy perce alatt a mester rendet tett a tanítványok fejében, így a végjátékban már nem kellett izgulniuk az orosházi szimpatizánsoknak.

Harmadik a tabellán

Az ONKC gárdája ötödik tavaszi, ill. első tavaszi, idegenbeli győzelmét aratta és a többi mérkőzés eredményével kiegészülve igen értékesre sikerült ez a két pont. A találkozó beharangozójában utaltunk rá, hogy érdemes lesz a meccs után egy pillantást vetni a tabellára. Az ONKC és az Eger párharcaiban érvényesült a papírforma, a 13. helyezett Nyíradony és a 4. Göd meccse viszont a forduló meglepetésével szolgált(28-25). Az orosházi csapat – mivel a közvetlen riválisok nem szereztek pontot- győzelmével a tabella 3. helyére lépett előre.

Papp László: – Örülök a két pontnak és a pillanatnyi dobogós helyezésnek, de nagyon sok gólt kaptunk, amit a későbbiekben – ha itt akarunk maradni – nem lehet megengedni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.