- hirdetés -

Második alkalommal rendezték meg az Impromaratont a Máltai játszótéren.

Az egész rendezvény apropója a színházi világnap (március 27.) volt, ezért is tartják március végén a rendezvényt.

A játszótér dolgozói 4. éve adnak otthon a színjátszó csoportnak, melynek neve elárulja legfontosabb tevékenységünket is: SZITU-ÁSZOK. A csoport tagsága folyamatosan bővül, hiszen nyitottak, bárki csatlakozhat, péntekenként találkoznak és improvizálnak itt a Máltain.

A csoportból négyen az idén 2. helyezést értek el Békéscsabán az Imprófeszkón (Sárkány és a papucsa fantázianévvel), majd március 18-án Gödöllőn  az országos döntőben 8. helyezést értek el, büszkék vagyunk rájuk – olvasható a Máltai játszótér beszámolójában.

13-an zárták a kilencórás Impromaratont (Fotó: Máltai játszótér)
Farkas Attiláné vezetésével (jobbról második) 13-an zárták a kilencórás Impromaratont (Fotó: Máltai játszótér)

Az impromaratont Farkas Attiláné drámapedagógus vezette, de annak lebonyolításában idén is, a Vörösmarty iskola színjátszó csoportjának elballagott tagjai segédkeztek. A maraton március 24-én 16 órakor kezdődött, először a legfiatalabbaknak (7-10 év) szóltak a játékok, melyek leginkább bemelegítő, lazító, koncentrációs, mozgásos játékokból álltak, majd következtek az egyszerűbb szituációs játékok.

A legfiatalabb játszó 3,5 éves volt

Ekkor már idősebbek is voltak, szívesen játszottak együtt a kicsikkel. 19 óra körül már inkább a tapasztaltabb színjátszók vettek részt játékokban, innentől kezdve egész csoportos alkotás-álló és mozgóképeket hoztak létre, eljátszottak érzelmeket, eltáncoltak újsághíreket, felhasználtak jelmezeket, kellékeket, ezek segítségével alkottak meg elképesztő jeleneteket. Sorra kerültek a kedvenc játékok is: karaktermásolás, zsebszöveg, stop-trükk vakon, lavina stop.

Az impromaratonban összesen hetvenen vettek részt. A legfiatalabb játszó 3,5 éves volt , akit bevontak az egyik jelenetbe, a legidősebb 33 éves. A játszók nagy része orosházi, de hazajöttek Szentesen, Kecskeméten, Szegeden tanuló diákok is, sőt jött egy vendégcsapat is, akikkel a csabai Improfeszkón találkoztak  a SZITU-ÁSZOK. A játszótér dolgozói és a szülök gondoskodtak enni-innivalóról.

Végig hangos nevetés és a jókedv jellemezte a társaságot. Az utolsó játéknak március 25-én, hajnali 1-kor lett vége, összesen 13-an zárták a 9 órás maratont.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.