- hirdetés -

Több tíz éves hagyomány a horgászegyesületek életében, hogy az éves közgyűlés és a bál után, az első szabadtéri közös program a horgász környezetvédelmi nap. Idén sincs ez másként és mégis másként lesz, mint eddig.

Az elmúlt néhány év gyakorlatával ellentétben idén örvendetes összefogás látszik kialakulni a horgász egyesületek között, melynek élén a két „nagy”, a Kinizsi és a Kedvenc HE állnak. Ennek első szép példája lehet az április elsejére szervezett környezetvédelmi nap. Ilyenkor a horgászok összegyűlnek és a vízparton rendet tesznek. Összegyűjtik a szemetet, és egyéb oda nem illő dolgokat, hogy mire a valódi „nagyüzem” a horgászatban beindul, egy szebb és kulturáltabb környezetben tölthessék szabad idejüket.

Idén a Kinizsi HE. által szervezett környezetvédelmi naphoz a másik három orosházi horgászegyesület is csatlakozott. Elsején reggel fél nyolctól lesz a gyülekező a Béke Homokbánya tónál. A Kedvenc Sporthorgász egyesület egy kis reggelivel készül a sporttársak számára. Libazsíros friss kenyér, lila hagyma lesz a menü, mellé kis itókával. A Kinizsi tagjai ebéddel várják a résztvevőket. Munka után biztosan jól fog esni a helyben készült paprikás krumpli.

A szervezők remélik, hogy minél többen eljönnek, rászánják azt a néhány órát és jókedvű, valamint eredményes lesz a közös környezetvédelmi nap.

Süllők a homokbányában

Tavaly ősszel már sokan és eredményesen próbálták horogra csalni egyik kedvenc ragadozó halunkat, a süllőt. A Béke Homokbánya tóban szerencsére szép számmal él ez a szép ragadozó. A múlt héten jelentősen gyarapodott a számuk.

Szerdán a KHESZ (Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége) és a Kedvenc Sporthorgász Egyesület 70 kg egynyaras süllőt telepített a Béke Homokbánya tóba. A KHESZ által kezdeményezett telepítéshez a Kedvenc HE. egyesületi pénzből 100 ezer forinttal járult hozzá. A 20-22 cm-es ifjoncok jövőre és az után értékes zsákmánnyá növekedhetnek az orosháziak kedvelt vizében.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.