- hirdetés -

Tóth László futónagykövet március 28-án immár negyedik alkalommal vágott neki a távnak és Békés megye útjainak, hogy 52 települést érintve, 580 km megtétele után április 8-án újra megérkezzen Békéscsabára. Első napján Kétsopronyig ért el, innen indult a másodikon tovább és érkezett meg szerda déltájt Orosháza főterére.

Bojtor István alpolgármester fogadta a futónagykövetet és társát, frissítővel, süteménnyel kínálta a vándorokat és lebélyegezte a magukkal hozott, a megyefutás által érintett állomásokat mutató térképet. A főtéri pihenő alatt beszélgettünk a csabaiak futónagykövetével.

Bojtor István alpolgármester fogadta Tóth Lászlót Orosháza főterén (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Bojtor István alpolgármester fogadta Tóth Lászlót Orosháza főterén (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Az a célom és azért vállaltam már negyedik éve ez a futást, hogy minél több ember figyelmét ráirányítsam a mozgás – jelesül a futás – fontosságára. Bár nagyon nehéz, de végső soron sikeres ez a munka, hiszen látom, hogy évről évre újabb futóklubok, csapatok alakulnak, és megyénkben is egyre többen érzik át a mindennapi mozgás, az egészséges életmód szükségességét – összegez Tóth László.

A kéthetes akció során minden nap mintegy 50 kilométert fut, akár esik, akár fúj. Élete a futás, hóban, fagyban sem hagyja el a napi kilométereit. Mintegy húszperces pihenő után, orosházi iskolások csapatával kiegészülve indult tovább a megyefutás a mai cél, Gádoros felé.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.