- hirdetés -

A Magyar Szín-Játékos Szövetség által támogatott Improvizációs Fesztivál országos döntőjét március 18-án rendezték meg Gödöllőn, a Művészetek Házában. A Békés megyei döntőről 2. helyezettként továbbjutó orosházi csapat eredményesen szerepelt, a 8. helyet szerezte meg.

Nagyon büszkék erre az eredményre, hisz az ország legjobbjaival mérték össze tudásukat, sokan a csapatok közül drámatagozatos középiskolákból érkeztek. A Sárkány és a papucs fantázia nevű csapat a Máltai játszótéren működő  SZITU-ÁSZOK színjátszó csoport tagjai közül került ki, valamennyien a Vörösmarty Mihály Általános Iskola jelenlegi és volt színjátszós diákjai (Hegyi Réka, Hegyi Ákos, Berta Álmos, Horváth Bence) – olvasható Farkas Attiláné tanítónő beszámolójában.

Az egész napos rendezvényen sokféle tudásukról kellett számot adni a négyfős csapatoknak. Kezdésnek rögtön az orvostudomány történetét kellett bemutatni, csak egy feltétel volt, az egyik szereplőnek a jelenet alatt végig ennie kellett. A sort aztán a capella produkció, ismert mese történetének eltáncolása, március 15. eseményeit   számítógépes játék formájában bemutató jelenet következett. Ezen a fesztiválon nem csak a vidámságnak volt helye, témaként megkapták, hogy a bűn és bűnhődést is mutassák meg a mai világban! Ezeken kívül kihúzott  helyszínen állatként kellett pártot alapítani, a párt céljait is meghatározni.

A legtöbb jelenethez 10 perc felkészülési időt kaptak, a jelenetek hossza 3 perc volt, ha átlépték ezt az időt, a szakmai zsűri büntetésként 3 pontot vont le. Nagyon jó hangulatú fesztivál volt, a résztvevőknek tanulságos, sok tapasztalatot szerezhettek itt. Ismételten köszönetünket fejezzük ki a Máltai játszótér dolgozóinak, hisz ők vállalták az utaztatást – zárul a beszámoló.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.