- hirdetés -

Városunkban tartotta szezonnyitóját a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Gyula és Környéke Régió szervezete, az elmúlt időszak beszámolója mellett az idei tervek is napirendre kerültek. Lehetőséget kaptak a bemutatkozásra orosházi vállalkozások is, és elhangzott: a szakma kiváló fejlődési pályát mutat a térségben.

Kiváló helyszínt és az együttműködések bővítésének lehetőségét látták Orosházában a gasztronómiai szövetség illetékesei, ezért döntöttek úgy: az Alföld Gyöngye Hotelben rendezik meg a 2017-es év szezonnyitóját. Március 22-én délután találkoztak Gyopárosfürdőn a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Gyula és Környéke Régió tagjai, lehetőséget biztosítva a bemutatkozásra, a programhoz történő csatlakozásra a helyi és környékbeli vállalkozásoknak, a szakma képviselőinek is.

A szezonnyitón az elmúlt időszak beszámolója mellett az idei tervek is napirendre kerültek (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
A szezonnyitón az elmúlt időszak beszámolója mellett az idei tervek is napirendre kerültek (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A megyei foglalkoztatási paktum ugyancsak városunkban tartott stratégiai workshopján merült fel az együttműködés, a szakmai találkozó orosházi lehetősége.
– Célunk olyan új helyszínek, egységek bemutatása, melyeket még nem ismernek a kollégák. A hotel kiváló helyszín, a programunk menüsorához a desszertet biztosító Oros-Süti Kft. pedig egy újabb lehetőség arra, hogy akár már a jövő héten az itt megismert, új termékkel dolgozhasson a szakma – emelte ki portálunknak nyilatkozva a lehetőségek feltárásának fontosságát Ambrus György olimpiai aranyérmes, Venesz-díjas mesterszakács.

Ígéretes az utánpótlás

A tavaly november óta eltelt időszakról beszámolók hangzottak el a szezonnyitón, szó esett a kiváló eredményeket hozó versenyekről, a külföldi kapcsolatok szélesítéséről, és az utánpótlás kérdéséről, a jövő nemzedékének felkészítéséről. Kiemelve, összefogásban, elkötelezetten dolgoznak a megyei, a hazai gasztronómiáért.
– Sokat beszélünk arról, hol van a jövő, hol van az utánpótlás. Nem kell hátradőlnünk, sokat kell még dolgozunk az utánpótlásnevelésben, de kiváló tanulóink vannak, ez nagy öröm számunkra – tette hozzá Ambrus György.

Ambrus György szerint kiváló szakács tanulóink vannak (Fotó: Kecskemét Krisztina)
Ambrus György szerint sok még a munka, de ígéretes az utánpótlás (Fotó: Kecskemét Krisztina)

A szakma térségi fejlődését erősítette meg az MNGSZ Gyula és Környéke Régió elnöke is. Tímár Attila ugyancsak az együttműködések jelentőségét emelte ki, és ismertette a 2017-es programtervet.

– A kamara szakvizsga bizottságában komoly szerepet töltünk be, összetartóan haladunk előre a szakmai úton. Az elmúlt években nagyon sok tanítványunk lett, nagy örömünkre sok fiatal döntött úgy, rálép erre az útra. Idén ismét számos programra kaptunk meghívást, mozgalmas időszak elé nézünk: indulnak a zsűrizések, és bízom abban, az orosházi Libamájfesztiválon is itt leszünk – vázolta a terveket az elnök.

A szezonnyitó rendezvényen a gyopárosi hotel csapata készítette a menüsort, ahogyan korábban elhangzott, itt is folyamatos beruházásokat hajtanak végre. A konyhát több új eszközzel szerelték fel, illetve a központot is fejlesztették, mely lehetővé teszi a magas színvonalú gasztronómiai programok lebonyolítását.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.