- hirdetés -

Orosháza Város Önkormányzata árverésen kívánja értékesíteni az alábbi ingatlanját.

  • Címe: Orosháza, Csepel utca
  • Helyrajzi száma: 6542
  • Területe: 821 m2
  • Művelési ága: kivett beépítetlen terület
  • Orosháza város Helyi Építési szabályzatáról szóló 10/2011. (V.30.) sz. önk. rendelete szerint Lke-603433 kertvárosias lakóterület elírásai szerint beépíthető.

Az árverés ideje: 2017. április 10., 9 óra

Árverés helye: Városháza, II. emelet, 22. számú iroda, Orosháza, Szabadság tér 4-6.

Az ingatlan kikiáltási ára: 840.000,-Ft + ÁFA

Aki az árverésen részt kíván venni, annak az árverés megkezdéséig a bruttó kikiáltási ár 20%-át letétbe kell helyezni Orosháza Polgármesteri Hivatal pénztárában, vagy az átutalás bizonylatát az árverést megelőzően be kell mutatnia. A befizetett összeg annál, aki az árverésen a legmagasabb árat ajánlja, beszámít a vételárba, aki az árverésen nem nyert, annak a letétbehelyezett pénz visszajár.

Szerződéskötésre 30 nap áll rendelkezésre.

Abban az esetben, ha nyertes az adásvételi szerződést nem köti meg, úgy a letétbe helyezett összeg bánatpénznek minősül, azt az eladó visszafizetni nem köteles.

Ebben az esetben a tulajdonos a következő legjobb ajánlattevővel kötheti meg az adásvételi szerződést, de ennek mértéke el kell, hogy érje a kikiáltási alapárat.

Bár a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 14. § (2) bekezdése szerint a helyi önkormányzat tulajdonában lévő ingatlan értékesítése esetén a Magyar Államot minden más jogosultat megelőző elővásárlási jog illeti meg, de a 14. § (4) bekezdésében foglaltak miatt – tekintettel arra, hogy az ingatlan bruttó értéke az 5.000.000,- Ft-ot nem haladja meg – az elővásárlási jogra vonatkozó rendelkezést jelen esetben nem kell alkalmazni. Egyebekben az értékesítésnek meg kell felelnie a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 13 § (2) bekezdésben foglalt előírásnak, azaz, hogy „a nemzeti vagyon tulajdonjogát átruházni természetes személy vagy átlátható szervezet részére lehet”.

Orosháza Város Önkormányzata az árverés visszavonására vonatkozó jogát fenntartja magának.

További felvilágosítással a Városfejlesztési és Városüzemeltetési Iroda szolgál.

Telefon: (68) 413-022/166-os mellék

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.