- hirdetés -

Közel 130 millió forintot fordít Orosháza az idei esztendőben a sportszervezetek támogatására. A keretösszegen 21 egyesület osztozik – hogy melyiknek pontosan mennyi forrás jut, arról a napokban határozott a társadalmi kapcsolatok bizottsága.

Működési jellegű kiadásokra 125 millió forintot biztosított a 2017-es évre a város, ezen felül további 4 millió forint intézményfenntartás formájában segíti az orosházi sportszervezetek működését. Támogatási igényt 21 szervezet nyújtott be – valamennyi szervezet elszámolt a tavalyi évi önkormányzati támogatás összegével, ez a feltétele annak, hogy idén is támogatást kaphassanak.

Bojtor: a gyerekek sportolása a legfőbb

– Összesen tehát 129 millió forinttal támogatjuk az orosházi sportszervezeteket, a hasonló méretű településekhez mérten ez igen jelentős összeg, máshol nem jellemző, hogy ekkora összeggel támogatják a sportot – emelte ki Bojtor István. A sportért felelős alpolgármester rámutatott, az összeg mindig kevesebb, mint az igény, de a sportra, mint nem kötelező önkormányzati feladatra a város pénzügyi lehetőségei jelenleg ennyi forrást engednek meg.

A támogatási összegek kapcsán nem csupán a benyújtott igényeket nézte a döntéshozó bizottság, hanem a klubok eredményességét, a kitűzött célokat, és legfőképpen azt, hogy mennyi gyermekkel foglalkozik az utánpótlásban az adott egyesület.

– Minden harmadik gyerek rendszeresen sportol valamelyik orosházi sportegyesület kötelékében. Ez rendkívül hasznos, ezért is törekszünk arra, hogy elsősorban a gyermekek sportolási lehetőségét támogassuk – hangsúlyozta az alpolgármester.

 

Hozzátette: a város a TAO beruházások önerejét vállalva szintén az utánpótlássport támogatása mellett kötelezte el magát. 2017-re nézve 21 sportszervezet nyújtott be támogatást, valamennyi működéséhez hozzájárul Orosháza önkormányzata.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.