- hirdetés -

Honvédelemért Kitüntető Cím 2. fokozatával jutalmazta a honvédelmi miniszter Antal Lászlót, a Magyar Tartalékosok Szövetsége orosházi elnökét. A kitüntetést a nemzeti ünnep alkalmából, március 14-én adták át Budapesten, a Stefánia Palotában. Eddig a rövid hír. A kitüntetett városi elnökkel az ifjúság neveléséről, munkájáról is beszélgettünk.

Antal László (Fotó: Varjú Mihály)
Antal László (Fotó: Varjú Mihály)

– 2001-ben alakult meg a Matasz, a városban az elsők között léptem soraiba. Jelenleg a szervezet orosházi elnökeként dolgozom azon, hogy minél több fiatal érdeklődését felkeltsük a katonaság, a haza védelme iránt. A sorkatonaság megszűntével is nagyon fontos, hogy a fiatalok rendelkezzenek legalább minimális honvédelmi ismeretekkel – vázolja fel a legfontosabbakat Antal László, akitől azt is megtudtuk, számos programot szerveznek ennek érdekében.

– Táborokat, hadi tornákat, szakköröket szervezünk, szerencsére nagy az érdeklődés a honvédelem iránt. Sok fiatal fogékony ezekre a dolgokra, így akár pályaorientációs munka is lehet a miénk. Tevékenységünket folyamatosan figyelemmel kíséri a Honvédelmi Minisztérium (HM), és szerencsére egyre inkább bevon bennünket az általuk kitűzött célok megvalósításába. Sok szép feladat várhat még ránk – mondja a frissen kitüntetett helyi elnök.

A minisztérium által tervezett tartalékos zászlóaljak felállításában már nagy szerepet szán a HM a tartalékos szövetségnek. Lesz tehát tennivaló bőven, mely reméljük, további elismerésekkel is párosul.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.