- hirdetés -

Gyopárosfürdő és azon belül is, az Alföld Gyöngye Hotel ad otthont a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ) idei, szezonnyitó rendezvényének. A részleteket a március 9-ei sajtótájékoztatón ismertették.

A helyszín gondolata az elmúlt hetekben született meg. Ambrus György, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség egykori alelnöke, jelenleg elnökségi tagja, olimpiai-, és világbajnok mesterszakács kérte fel az Alföld Gyöngye Hotel vezetőségét, adjon otthont a szervezet idei szezonnyitó rendezvénynek.

– Hatalmas megtiszteltetés számunkra a szövetség megkeresése. Örülünk, hogy ránk gondoltak, és ezzel felkerülhetünk a régió gasztronómiai térképére – fogalmazott Ottlakán Tibor, a szálloda vendéglátás vezetője.

Megtudtuk, a szálloda feladata lesz a menüsor elkészítése, mely a tervek szerint négy fogásból áll majd. A főételhez a régóta partnerüknek számító Unilever Magyarország Kft. szolgáltatja az alapanyagokat, míg a desszertről az OROS-Süti Kft. gondoskodik. A vendéglátás vezető kiemelte: az említett cégek mellett, több helyi vendéglátó vállalkozó is helyet kap, akik szakmai tudásukkal és munkájukkal hozzájárulhatnak a március 22-ei rendezvény sikerességéhez.

Lehetőség nyílik a bővülésre

A program keretében az MNGSZ beszámol a legutóbbi négy hónapjáról, és ismerteti az idei évi terveket is.

– Bővíteni szeretnénk a gyulai régiót és bemutatni az itt készült termékeket. Magam is nagyon várom ezt a találkozót. Bízom benne, hogy egy nívós rendezvény vár ránk, amely keretében megmutathatjuk vendéglátásunk színvonalát. Büszkék lehetünk Békés megyére, hiszen kevés olyan megye van, ahol 17 olimpiai és világbajnok mesterszakács indul el egy nemzetközi versenyen és mindannyian éremmel térnek haza – emelte ki Ambrus György.

Az olimpiai bajnok mesterszakács régóta ápol jó szakmai kapcsolatot Gyopárosfürdő vezetőségével. Az elmúlt esztendőben részt vett a Libamájfesztivál, illetve a kenyérünnepi rendezvény szervezésében is.

A március végi rendezvényen bemutatkozhat az Unilever Kft. új termékeivel, valamint a desszertet készítő OROS-Süti Kft is. Igazi különlegességgel készülnek, de hogy mivel, arra csak a rendezvényen derül fény.

– Elődünk 1970-ben lépett be az élelmiszergyártás világába, a ’80-as években indult be a mélyhűtött termékek előállítása. Többnyire a túrókrém tortacsalád ért el sikereket, amit a kakaós, gyümölcsös és jellemzően hazai ízek követtek. Tavaly nyitottunk a töltött tészták, mint a ravioli vagy tortellini felé. Receptúráinkban előnyben részesítjük a természetes, hazai előállítású adalékok felhasználását – mutatta be a céget röviden Váncza Zsolt, az OROS-Süti Kft. ügyvezetője.

Folyamatos képzések és fejlesztések

Jelenleg az Alföld Gyöngye Hotelben a kollégák képzése házon belül történik, emellett igyekeznek külsős képzéseken való részvételt is biztosítani.

– Ékes példa erre Nagy Norbert szakácsmesterünk, aki nemrégiben tette le mestervizsgáját, de a Mesterszakács levél elnyerésében is jó úton halad. Ezt a Mesterlevelet a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség a legrátermettebbeknek adományozhatja. A megszerzett tudását szállodánk is nap mint nap kamatoztatja, a vendégek legnagyobb örömére – mondta Ottlakán Tibor.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy folyamatos fejlesztéseket hajtanak végre, mind a hotel, mind pedig a konferenciaközpont tekintetében. Tavaly több új eszközzel szerelték fel a konyhát, illetve a központot is, mely lehetővé teszi a magasabb színvonalú gasztronómiai rendezvények lebonyolítását.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.