- hirdetés -

Igaz, csak két napra. A Petőfi Rádió népszerű műsorvezetője az orosházi SOS gyermekfalu egyik nevelőszülői családjához költözik.

A 47 éves Mákné Erzsike évente 1400 uzsonnás csomagot, 5110 reggelit és vacsorát készít, többezer zoknit párosít. Az asszony férjével együtt 7 gyereket nevel: két saját gyermekük mellé öt gyereket fogadtak be. Az SOS Gyermekfalvakban 400 gyermek él nevelőszülői családokban. Olyan gyerekek, akiket ki kellett emelni vérszerinti családjukból többnyire bántalmazás, elhanyagolás, a szülők szenvedélybetegsége vagy halála miatt. Erzsike lassan 20 éve dolgozik az SOS-ben, ez alatt az idő alatt közel 40 gyermeket nevelt. A család hetek óta készült a Talpra Magyar! műsorvezetőjének fogadására – olvasható szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményükben.

Ám Harsányi Leventének sem idegen a fürdetés, leckeírás és a házimunka. A kétgyerekes családapa kislánya nemrég nőtt ki a pelenkás korból, kisfia most kezdte az iskolát. A műsorvezető két napon keresztül együtt kel és fekszik majd a családdal, részt vesz mindenben, amit egy hétgyerekes családanya tesz nap, mint nap a gyerekekért, sőt péntek reggel Orosházáról jelentkezik majd be műsorba.


A Petőfi rádió Talpra Magyar! népszerű műsorvezetői az Euronics-al  közösen fogtak össze a „Segíts, hogy segíthessünk az SOS gyermekfalvak lakóinak” elnevezésű kampányban, melynek célja, hogy a hallgatók segítségével összegyűjtsenek 100 ezer forintnyi adományhoz szükséges like mennyiséget, hogy az Euronics ilyen értékben adjon adományokat, nélkülözhetetlen műszaki cikkeket az SOS gyermekfalvak lakóinak.

– A szükséges like mennyiség már az első egy órában összegyűlt – mondta el Kardos Horváth János a Talpra Magyar műsorvezetője. – A like-okat holnap reggel 8 óráig folyamatosan gyűjtjük, köszönjük a hallgatóinknak, hogy ilyen gyorsak és támogatják a Petőfi rádió és az SOS gyermekfalu közös kezdeményezést-tette hozzá boldogan Peller Mariann.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.