- hirdetés -

Amint azt már az elmúlt években megszokhattuk, így március elején  javában zajlik az élet az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör (OKKSZK) háza táján. Diákolimpia, moszkvai edzőtábor, Európa-bajnokság – mindez három héten belül. Haladjunk azonban sorjában! Az egyesület vezetője, sihan Zsiga Zsolt segít a tájékozódásban.

Március 4-én, Szentesen rendezték a diákolimpia knock down szabályrendszerű országos döntőjét. Közel 50 klub 364 versenyzője küzdött az érmekért 6-18 éves korig. Az OKKSZK 16 versenyzővel képviselte városunkat, formagyakorlatban és küzdelemben mérettetve meg magukat. Kata-ban Sebő Dávid, Fábián Lara és Ujj Emese lépett tatamira, a többiek küzdelemben indultak. A korosztályos Európa-bajnok Sebő Dávid magasan a mezőny szintje felett versenyezve ért el aranyérmet formagyakorlatával. Az orosháziak ezenkívül szereztek öt ezüstérmet, Lipták Galló Máté, Liszkai Szilárd, Boros Ádám és Ujj Emese küzdelemben, míg Alzubi al Hasan kata-ban lett második. Két nehézsúlyban induló versenyzőnk, Melis Csaba és Szőke Tamás a dobogó harmadik fokára állhatott.

A csapat nagyobbik része a hét végén a Horvát Nyílt Bajnokságon vesz részt Zágrábban 12 másik ország versenyzői mellett. Itt a kicsiktől a felnőttekig lesznek korosztályok. Városunkat a felnőttek közt Zsiga Bence kata-ban, Benedek Attila (a seniorok között) küzdelemben képviseli.

20170307_Orosházi_Kyokushin_Karate_Szabadidő_Kör
Sihan Zsiga Zsolt és tanítványai. Fotó: OKKSZK

Megtisztelő meghívásnak tesz eleget a napokban a klub három harcosa. Március 2-9-ig Moszkvában edz sensei Zsiga Zsolt, sanpai Rábai Gábor és sanpai Kotuly Zoltán (januártól az OKKSZK versenyzője a budapesti fiú). Sensei Maxim Dedik meghívására érkeztek Oroszországba, ahol a híres orosz mester edzés tematikái szerint dolgoznak és együtt edzhetnek Alexandr Yeremenkóval, aki a IKO1 ukrán favoritja. Sensei Zsolt telefonon elmondta, hogy borzasztó kemények az edzések. Minden fizikai terhelés a kétórás (!) edzésen teljes intenzitással zajlik, 100%-os erőbedobással kell csinálni.
– Minden szisztémát írunk, jegyzetelünk és amit lehet igyekszünk otthonra adoptálni – emelte ki.

Nagyon jó időpontban érkezett ez a meghívás, hisz ez az edzőtábor egyúttal remek felkészülési lehetőség a március 19-i hágai Nyílt Kyokushin Európa-bajnokságra.


– Hollandiában azzal a három versenyzővel indulunk, akik most Moszkvában edzenek. Kotuly Zoltán  -85 kg-ban, Rábai Gábor -95 kg-ban képviseli az egyesületet és Orosházát. A nyílt (bármely világszervezet versenyzői számára nyitott) Európa-bajnokság keretén belül rendeznek három IBK profi világbajnoki címmérkőzést is. Ezek egyikén lép tatamira sensei Zsiga Zsolt a svájci EB győztes Sascha Da Costa ellen. A kitűnő orosházi harcos tavaly -75 kilogrammban profi világbajnok lett, most ezt kísérli meg megismételni a -85 kg-os súlycsoportban – mondta el az OrosCafénak sihan Zsiga Zsolt.

Mit lehet ehhez hozzátenni? Szép volt gyerekek! Hajrá orosháziak Hágában és Zágrábban! Mi pedig természetesen beszámolunk az eredményekről.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.