- hirdetés -

A magyar válogatott utánpótlás edzője oktatta két napon át a Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület tagjait.

Március 4-én és 5-én a Református iskola tornatermében Dávid László, a magyar vívó válogatott U15 korosztállyal foglalkozó edzője tartott oktatást az orosházi vívóknak.
– Az U15 korosztályos válogatott edzőjeként dolgozom, klubszinten pedig a debreceni vívókat edzem. A Sport21 program keretében érkeztem Orosházára. A kétnapos edzőtábor célja, hogy a helyi klub edzőjével, Nagy Nándorral szeretnénk új dolgokat átadni a fiataloknak – nyilatkozta az általános bemelegítés után Dávid László.

Új fogásokat is tanultak a fiatalok a két nap alatt (Fotó: Rajki Judit)
Új fogásokat is tanultak a fiatalok a két nap alatt (Fotó: Rajki Judit)

A szakember megjegyezte, Orosházán nagyon jó szakmai munka folyik, kiválóak a körülmények arra, hogy itt még pezsgőbb vívóélet legyen.

A foglalkozásokat megtekintő Pusztai Lajos, a Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület elnöke elmondta, számos feladat vár a közeljövőben a vívókra.
– A jövő hét végén három versenyzőnkkel Esztergomban képviseljük az egyesületet, majd Kis Abigél Nagy Nándor társaságában Lengyelországba utazik egy nemzetközi megmérettetésre – informált.

Pusztai Lajos kiemelte, céljuk a minél több versenyen való részvétel, ez eddig az önkormányzat, a vívó szövetség, a szülők és a szponzorok segítségével sikerült.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.