- hirdetés -

Sikerklub néven új programsorozat indult a Diáktanyán. A cél az, hogy felkutassanak olyan Orosházán és környékén élő, vagy innen indult személyeket, akik a saját területükön sikereket értek el.

Szép számmal érkeztek az érdeklődők a március 2-ai rendezvényre, amellyel – a későbbiekhez hasonlóan – főként a fiatalokat kívánják megszólítani, de szívesen látják az idősebb korosztályt is. Elsőként a városban nagy népszerűségnek örvendő Dr. Alzubi Ali sebész szakorvos vett részt a beszélgetős délutánon. A doktort nem is olyan régen szerkesztőségünk is a hét emberének választotta.

A Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat programját az orosházi önkormányzat támogatta, hiszen a város vezetésének is fontos, hogy itt maradjanak a fiatalok.
– A programsorozatunk célja is ez. A meghívott vendégeinken keresztül szeretnénk megmutatni a fiataloknak, nem szükséges elhagyni a várost és környékünket, hogy sikereket érjenek el és boldogok is maradjanak – fogalmazott Lovas József, az esemény szervezője.

Egyértelmű volt, ki lesz az első

Az ötletelő alkalmával, amikor megfogalmazódott a Sikerklub gondolata, a GYIÖK tagjai egyöntetűen nevezték meg Dr. Alzubi Alit, mint a programsorozat első beszélgetésének vendégét.
– Megleptek ezzel a fiatalok, megtisztelő, hogy rám gondoltak először. Remélem, hogy tudok egy-két olyan tanácsot adni, amellyel segíthetek nekik – nyilatkozta a tőle megszokott szerénységgel az Orosházi Kórház sebészeti osztályának osztályvezető főorvosa.

Ali doktor arra biztatta a fiatalokat, itthon keressék a boldogulást (Fotó: Rajki Judit)
Ali doktor arra biztatta a fiatalokat, itthon keressék a boldogulást (Fotó: Rajki Judit)

A kötetlen beszélgetés során szó esett arról, hogyan érkezett városunkba. Őszintén beszélt arról is, hogy voltak máshonnan is ajánlatai, de kitartott Orosháza és a kórház mellett. Bizonyítási vágy is hajtja, különösen a sebészet vezetésével kapcsolatban.

Külföldön nincs meg a szeretet

Fontos céljának tartja, hogy az intézménybe visszahozza a betegeket, magas színvonalú ellátásért ne kelljen hosszú kilométereket utazniuk. Kifejtette véleményét a fiatalok külföldi munkavállalásáról is, úgy véli, nem minden az anyagi szempont.
– Külföldön nem kapod meg azt a szeretet és nyugalmat, mint itthon. Az anyagi feltételek jobbak, de ott csak robotnak tekintenek, nem érzed azt, hogy ember vagy – mesélte el egyik kollégája tapasztalatait a kinti munkavállalásról.

A közönség is bátran tette fel kérdéseit, és válaszokat is kapott mindenre. Ali doktor többek között elmondta, hogy szabadidejében tanul és idén januárban fogadalmat is tett: nem hagyja, hogy a munkája elvegye négy gyermekétől és feleségétől.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.