- hirdetés -

A hétvégén Egerben rendezték meg az uszonyosúszó világkupa első fordulóját, ahol Károlyi Csilla, az Eötvös DPSE kiválósága bronzérmet szerzett.

Huszonegy ország, 450 versenyzője állt rajtkőre a nemzetközi versenyen. Kiválóan szerepeltek a magyar búvárúszók az egri világkupán, melyen 11 arany-, 15 ezüst-és 3 bronzérmet szereztek.

Az Eötvös DPSE-t Károlyi Csilla, Károlyi Szabolcs és Fehér Benjámin képviselte. Károlyi Csilla a 200 m felszíni úszásban harmadikként csapott a célba.

– Három versenyszámban indultam. A 200 m felszíni úszásban 3. helyezést értem el, a 100 m felszíni úszásban 6., 50 m felszíni úszásban 9. lettem. A 200 m nagyon jól sikerül, alig maradtam el a tavalyi nyári világbajnokságon elért időeredményemtől. Ez az idő biztató, különösen így év elején a felkészülési időszakban – nyilatkozta Károlyi Csilla.

A fiatal úszónő hozzátette, két héttel ezelőtt, egyhetes edzőtáborban vett részt a Debreceni Búvárklub és a Mátrai Erőmű csapatával Hajdúszoboszlón, ahol együtt edzhetett két másik világjátékok résztvevővel és magyar válogatott tagokkal. Elmondta, úgy érzi, nagyon hasznosnak bizonyult számára a mostani verseny előtt.

Eredmények:

Károlyi Csilla:
50 m felszíni úszás 9. hely
100 m felszíni úszás 6. hely
200 m felszíni úszás 3. hely

Uszonyos gyorsúszás

Fehér Benjamin:
50 m 33. hely
100 m 31. hely
200 m 19. hely

Károlyi Szabolcs:
50 m 35. hely
100 m 38. hely

A világkupa következő fordulója egy hónap múlva Lignanoban lesz. Károlyi Csilla kiemelte, Olaszországban is rajtkőre áll és tovább szeretne javítani most elért eredményén.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.