- hirdetés -

Esztergomban a II. Balassi Kupa Bambi leány országos kardversenyen állt pástra a Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület három fiatal vívója. Közülük Kis Abigél a döntőig jutott.

Az országos kardversenyen, Esztergomban február 25-én Kis Abigél, Nemes Nina és V.Janecskó Dorina vett részt .

A megmérettetés két csoportkör után egyenes kieséses rendszerben folytatódott. Mind a három lány bejutott a 16 közé. Sajnos a sorsolás úgy hozta, hogy Abigélnek Dorkával kellett vívnia a nyolc közé jutásért. Itt Abigélnek sikerült a továbbjutás, Nina és Dorina kiesett.

Nemes Nina a 9. helyen végzett, V. Janecskó Dorina 12. lett. Abigél számára folytatódott a verseny.

Nemes Nina (b), Kis Abigél és V. Janecskó Dorina (Fotó: egyesület)
Nemes Nina (b), Kis Abigél és V. Janecskó Dorina (Fotó: egyesület)

– A négy közé jutásért egy budapesti ellenfelét győzte le 10:0-ás eredménnyel. A döntőbe jutásért Abigél hatalmas meccset vívott törökbálinti vetélytársával, amelyet 10:9-re megnyert. A döntőben egy MTK-s lány ellen 10:8-ra kikapott, így ezüstérmet szerzett. A díjat Nemcsik Zsolt olimpikon, világbajnok vívótól vehette át. Nagyon szép eredmények születtek, elégedettek lehetünk a lányok teljesítményével – értékelte versenyzői eredményét Nagy Nándor edző.

Kis Abigél március 27-én, Lengyelországban az utánpótlás világkupán vesz részt, ahol életében először lép pástra a saját korosztályában (2006). Jelenleg az országos ranglista 2004-es gyermek mezőnyének 8. helyét foglalja el. A világkupa előtt még egy felkészülési versenyen indul, szintén Esztergomban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.