- hirdetés -

A múlt hétvégi Hagyományok-ízek verseny keretében több kategóriában díjazták a legjobbakat. Írjuk az eredményeket!

Rajzpályázat

A rajzpályázatra összesen 80 alkotás érkezett be.

Alsó tagozat:
1. Koszó Inez (Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola Rákóczitelepi Tagintézménye 4. osztály)
2. Matuska Luca (Katona József Általános Iskola 4.osztály Szigetszentmiklós)
3. Tarján Korina (Békéssámsoni Általános Iskola 1.osztály)
Különdíj: Bakos Nóra (Békéssámsoni Általános Iskola 3.b osztály)

Felső tagozat:
1. Kocsis Anett (Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola Czina Sándor Tagintézménye 5. osztály)
2. Hegedűs Bernadett (Békéssámsoni Általános Iskola 7.osztály)
3. Recski Ádám és Csiszár Edvárd (Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda Orosháza 7/a osztály)

Különdíj: Cziráki Krisztián (Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola Czina Sándor Tagintézménye 7 osztály)

­­Kisüsti gyümölcspálinka

A versenyre 66 versenyző regisztrált 167 pálinkával.

Vajdaság: 20 versenyző, 48 pálinkával

Szlovákia: 3 versenyző, 15 pálinkával

Románia: 4 versenyző, 12 pálinkával

Magyarország: 39 versenyző, 92 pálinkával

Díjazottak 2017-évben:

Ország                    Arany   Ezüst    Bronz

Vajdaság                    15        14              8

Szlovákia                      2         3              3

Románia                       0         6             3

Magyarország            21        25           18

Orosháza legjobb vajdasági pálinkafőzője: Dvorszki Erzsébet, Zenta

Orosháza legjobb felvidéki pálinkája: Aroma CT, Komárno

Orosháza legjobb erdélyi pálinkája: Csipán Pálinkafőzde, Nyárádszentsimon

Orosháza legjobb hazai pálinkája: Csörnyei László, Hosszúhetény

Orosházi versenypálinkák nagydíja 2017: Rónaszéki János Gyula

Házi készítésű füstölt szalámi nagydíj 2017: Szilasi Horváth Tamás    Orosháza

Húsüzemek füstölt kolbász, szalámi versenyének eredménye

Füstölt  kolbász:

1. Szarvasi pulyka vékony kolbásszal: Alföldi Hús Kft., Szarvas

2. csemege vékony kolbásszal: Békési Húsfeldolgozó Kft., Békés

3. Csípős vékony lángolt kolbásszal: Benkó Hús Kft., Újkígyós

Füstölt szalámi eredmény:

1. csípős szalámival: Benkó Hús Kft., Újkígyós

2. Gorzsai fehér szalámival: Gorzsai húsüzem, Hódmezővásárhely

3. Kulárés csípős szalámival: Herba-Rex Kft., Tótkomlós

Különdíj- Csípős szalámival:  Young hús Kft., Szarvas

Kolbászkészítő csapatverseny:

1. Pallér-Böllér csapat, Újkígyós

2. Kolb-Ászok csapat, Battonya

3. Gerendási Szomszédok csapat, Gerendás

Különdíj:

Oros-Haza Baráti kör

Fidesz Orosházi csoportja

Orosházi Kolbászklub Hagyományőrző Egyesület

Kolozsi Gazdakör

Békés Megyei Kormányhivatal Orosházi Járási Hivatala

Ízőrzők – Orosháza

Végvári Gazdakör

A legfiatalabb csapat díj, és MAGOSZ különdíj: a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kar „MindmöGöttüK”csapata, Hódmezővásárhely

Legízletesebb sütnivaló kolbász díj: Vegetáció Kft. Orosháza

A legjobb határon túli csapat díj: Drávaszögi-legények – Bellye, Horvátország

Az Orosházi Kolbászklub Hagyományőrző Egyesület Vándordíja: Pusztakeresztúri Gazdakör-Pusztakeresztúr, Temes megye

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.