- hirdetés -

Az országos statisztikát nagymértékben meghaladva a vendégek száma 15, a vendégéjszakáké 14 %-kal emelkedett 2016-ban az előző év adataihoz képest az immár gyógyhellyé minősített Gyopárosfürdőn. A szakmai összefogás és a marketingtevékenység jelentőségét is kiemelték azon a sajtótájékoztatón, ahol a tavalyi év turisztikai mérlege mellett az idei terveket is ismertették.

Felkerült az ország turisztikai térképére Orosháza-Gyopárosfürdő – jelentette ki Kiss László, a Jövő Építők TDM elnöke február 21-én, az Alföld Gyöngye Hotelben tartott, a turisztikai statisztikát és terveket ismertető sajtótájékoztatón. Az egyesület 2012 év vége óta dolgozik Orosházán, ez idő alatt a vendégéjszakák száma 88, a vendégeké 52 %-kal nőtt. 100 ezer vendég 190 ezer vendégéjszakát töltött el Orosháza-Gyopárosfürdőn.

– Az idegenforgalmi adót is a duplájára növeltük, a fürdő látogatottsága mintegy 20%-kal emelkedett – ismertette Kiss László, hozzátéve, több országos marketingkampányt tudtak véghezvinni, és számos új, vagy megújuló rendezvény szervezésében vállaltak oroszlánrészt. Az Év fürdője szavazáson kategóriájában 2016-ban negyedik lett Gyopárosfürdő.

Gyógyhely Gyopárosfürdő

Az új szolgáltatások és a gyógyhellyé minősítés jelentőségét emelte ki a sajtótájékoztatón Orosháza alpolgármestere, Bojtor István elmondta, 2016-ban a gazdasági bevétel növekedése jellemezte Gyopárosfürdőt és környékét.

– A gyógyhellyé minősítés a marketingelőnyök mellett biztosítja, hogy indulni tudunk újabb pályázatokon a fejlesztési elképzeléseink megvalósítása érdekében. Ami szintén hozzájárul Gyopárosfürdő fejlődéséhez, az a Kodolányi János Főiskola jelenléte, immár székhelyével – hangsúlyozta Bojtor István.

A tavalyi év turisztikai mérlege mellett az idei terveket is ismertették a sajtótájékoztatón (Fotó: Rajki Judit)
A tavalyi év turisztikai mérlege mellett az idei terveket is ismertették a sajtótájékoztatón (Fotó: Rajki Judit)

A turizmus városfejlesztésben betöltött szerepét és a szakmai összefogás jelentőségét ismertette Elekes Lajos alpolgármester, a turizmust a város egyik kitörési pontjának nevezve.

– Egy soha nem látott összefogás jött létre a szakmai szereplők között a TDM koordinálásával. A város vezetése Dávid Zoltán polgármesterrel az élen, a térség hatékony érdekképviselete, Simonka György támogatásával elkötelezett a turisztikai fejlesztések mellett, a munkánk visszaigazolást nyer ezekben a számokban is – tette hozzá Elekes Lajos.

Fontos pillér a gyógyászat

A fürdő 2016-os statisztikáját Benkő Ferenc, az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója ismertette, jelezve, a 2016-os csapadékos nyár nem kedvezett a szabadtéri fürdőzőknek. A fürdőlátogatók száma kismértékben visszaesett, 195 ezer vendég látogatott ki a park- és élményfürdőbe. 2017-ben a nagy sikert aratott animátori szolgáltatás már kibővített konstrukcióban áll rendelkezésre.

A gyógyászat tekintetében a felvett kezelések száma 10 %-kal emelkedett a fürdőben (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
A gyógyászat tekintetében a felvett kezelések száma 10 %-kal emelkedett a fürdőben (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– A gyógyászat nagyon fontos pillér a fürdő esetében, 2015-ben 84 ezer felvett kezelést regisztráltunk, 2016-ban ez a szám 93 ezer volt. A DOTTO kisvonat a várokozáson felül nyerte el az orosháziak és az ide látogató turisták tetszését, májustól-szeptemberig több mint 17 ezer fizetővendég volt, ebből mintegy 12 ezer orosházi – tette hozzá. Megtudtuk, több mint 1500 vendéget fogadtak a kempingben és a hozzá tartozó faház kempingben, míg a kalandparkot 1400 vendég vette igénybe Gyopárosfürdőn.

Kiemelt rendezvények

A Libamájfesztivált idén május 18-a és 20-a között rendezik az Alföld Gyöngye Hotel parkjában, kiküszöbölve az időjárás viszontagságait, rendezvénysátorral készülnek a szervezők. A sajtótájékoztatón bejelentették: a májusi program keretében a tavalyi Sör-Virsli Fesztiválon elmaradt koncertek fellépőivel is találkozhatnak az orosháziak (a Csík zenekaron kívül, ők ugyanis itt voltak szeptemberben). Július 21-22. a dátuma az idei Sör-Virsli Fesztiválnak, és készülnek augusztusban a hagyományos Szent István-napi ünnepkörre is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.