- hirdetés -

Újabb karitatív akciót hirdet a Dél-Békés Mezőgazdasági Termelőiért Közhasznú Alapítvány, ezúttal a bajbajutott dél-békési állatokat megsegítő Orosházi Állatmentő Alapítvány számára gyűjtenek adományokat.

Bajban vannak a térség gazdátlan kutyái, ugyanis egyre több állat kerül utcára, a zord éjjelek pedig veszélyként leselkednek rájuk. Ennek kapcsán hirdetett Jótékonysági Akciót a Dél-Békés Mezőgazdasági Termelőiért Közhasznú Alapítvány, a kezdeményezés keretében az Orosházi Állatmentő Alapítványnak gyűjtenek adományokat, ehhez azonban ismét a támogatók segítségét kérik – olvasható szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményükben.

Több tucat állatot őriznek, gondoznak Orosházán, télen még több élelemre van szükség, sőt, a melegen tartás is nehézséget okoz ilyen létszám esetén. Az állatbarát csapat tagjai szabadidejüket, sokszor pénztárcájukat nem kímélve tevékenykednek az állatok szebb jövőjéért, méltó bánásmódjukért, mindent megtéve a 100%-os gyógyulásért, felépülésért. Főleg sérült, beteg, megkínzott, műtétre szoruló állatokon segítenek nap mint nap, ez nem kis terhet ró az alapítványra, ezért mindennemű segítség jól jön. A most útjára indított kezdeményezés is az állatvédők munkájának megkönnyítését szolgálja.

– Plédet, vödröt, tisztítószereket, kutyasampont, tűzifát, bolhanyakörvet, meleg takarót, feleslegessé vált plüsst egyaránt szívesen fogadunk, de a kutyatáp és a kutyakonzerv is jól jön, vagyis bármi, ami segíti az állatok életének jobbá tételét és megkönnyíti a munkánkat. Nagyon örülünk, hogy az alapítványunk is kiemelt figyelemben részesül, igazán hálásak vagyunk ezért – világít rá Busa Róbert, az Orosházi Állatmentő Alapítvány vezetője.

Hogyan lehet az alapítványnak, és a gazdátlan ebeknek segítő kezet nyújtani? A DBMTKA önkéntesei minden héten hétfőtől-péntekig várják a nagylelkű felajánlásokat, melyeket az 5666 Medgyesegyháza, Kossuth tér 21/a címen lehet leadni, innen szállítják majd tovább a mezőgazdasági alapítvány munkatársai a csomagokat péntekenként Orosházára.

Azok, akik támogatásra érdemesnek tartják a kezdeményezést és szívesen részt vennének az állatok megsegítésében, adományaikat leadhatják a fentiekben említett címen, vagy keressék a DBMTKA önkéntes munkatársát, Hajdú Editet a 30/654-5699 telefonszámon, illetve a karitativ@dbmtka.com e-mail címen, ahol további információ kérhető a jótékonysági akcióról.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.