- hirdetés -

Új eszközökre és a dolgozók szakmai továbbképzésére gyűjtöttek a hetedik alkalommal megrendezett jótékonysági célú összejövetelen.

Közel kétszázan vettek részt február 12-én az Orosházi Kórház jótékonysági bálján, amelynek a Petőfi Művelődési Központ adott otthont. A bál résztvevői közül most sem hiányoztak az intézmény és a városi önkormányzat vezetői, munkatársai, helyi vállalkozók, valamint a Magyar Államkincstár elnöke, dr. Dancsó József.

A szakmai fejlődés is fontos

Az esemény idén is kiváló alkalomnak bizonyult az ismerkedésre, a közélet elismert tagjainak találkozására, régi barátságok felélesztésére és nem utolsó sorban az önzetlen adakozásra.
– Ahogy eddig minden évben, most is eszközökre gyűjtünk, hogy ez pontosan mit takar, azt az összegyűlt összeg határozza majd meg. Emellett kiemelten fontosnak tartjuk dolgozóink szakmai fejlődését, amire eddig még nem volt módunk. A befolyt összeg egy részét mindenképp erre a célra fordítanánk – fogalmazott dr. Duray Gergő az Orosházi Kórház főigazgatója.

Dr. Dancsó József (b) évek óta fővédnöke a bálnak (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina
Dr. Dancsó József (b) évek óta fővédnöke a bálnak (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

Már harmadik alkalommal vesz részt az eseményen az est fővédnöki szerepkörében dr. Dancsó József. Elmondta, hogy az elkötelezettség és elhivatottság, ami a kórházi alkalmazottakra jellemző, példamutató. Ezért nem is volt számára kérdés, hogy itt a helye a rendezvényen.

– Érdemes és fel is kell hívni a figyelmet arra, hogy az a gyógyító munka, amely az Orosházi Kórházban zajlik, legalább 100 ezer ember mindennapi biztonságát eredményezi. Azok, akik itt végzik a munkájukat minden tiszteletet és elismerést megérdemelnek – hangsúlyozta.

A köszöntők sorát Dávid Zoltán polgármester zárta, aki – hasonlóan Magyar Államkincstár elnökéhez – elismerően szólt a kórház dolgozóiról. Háláját fejezte ki, hogy teljes odaadással és elkötelezetten mindent megtesznek a betegek gyógyulásáért.

Sztárvendégek a színpadon

A beszédeket követően Tabatabai Nejad Flóra a Sztárban sztár +1 kicsi című műsor egyik fellépője vette kezébe a mikrofont, hogy szórakoztatta a közönséget és megalapozza a hangulatot. A vacsora után, immár visszajáró vendégként a Back II Black együttes frontembere Abebe Dániel “Bebe” lépett fel. A hajnalig tartó mulatozás ezúttal sem maradt el, amelyhez az ÚtközBand adta a talpalávalót.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.