Kézilabda diákolimpia: nyolcadik helyen végzett a Táncsics

A Táncsics gimnázium női kézilabdázói nemrégiben Nyíregyházán képviselték iskolájukat és Orosházát a Diákolimpia V-VI. korcsoportos országos döntőjén.

Nyolc együttes küzdött a végső győzelemért, ebben a mezőnyben csupán az orosházi és a hajdúnánási gárda szerepel a másodosztályban. A Táncsics tanulói a B csoportba kaptak besorolást, ahol a Ferencváros, a balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémia és a Debrecen volt az ellenfél.

A papírformát sajnos nem sikerült borítani a táncsicsos diákoknak, így csoportnegyedikként végeztek. A helyosztókon a hetedik helyért szállhattak harcba Kisvárda ellen, végül a nyolcadik helyen zártak.
– Az utóbbi évek legerősebb női mezőnye gyűlt össze Nyíregyházán. Úgy gondolom büszkék lehetünk arra, hogy bekerültünk az ország legjobb nyolc csapata közé. A lányok dicséretesen küzdöttek a torna alatt, mindent megtettek a sikerért – értékelt Marton Richárd, a csapat edzője.

Eredmény:

1. Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskola Szakgimnázium és Szakközépiskola, Győr

2. Siófoki SZC Mathiász János Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola, Balatonboglár

3. Mátyás Király Gimnázium, Fonyód

4. Ferencvárosi Sport Általános Iskola és Gimnázium,

5. BudapestDebreceni Ady Endre Gimnázium,

6. DebrecenKőrösi Csoma Sándor Református Gimnázium,

7. HajdúnánásSzent László Katolikus Szakközépiskola, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda, Kisvárda

8. Orosházi, Táncsics Mihály Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium, OrosházaAz OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás