- hirdetés -

Orosháza legnagyobb adófizető cégeinek vezetőit hívta ebédre és kötetlen beszélgetésre idén is a városvezetés.

Évek óta hagyomány már, hogy Orosháza TOP 10 cégének vezetőit vendégül látja a városvezetés, idén február 3-án, az Alföld Gyöngye Hotel éttermében fogadta Dávid Zoltán polgármester, Bojtor István és Fejes Róbertné alpolgármesterek, dr. Horváthné dr. Barta Edit jegyző és Benkő Ferenc, az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója a város legnagyobb adózóit.

A város fejlődését segítik

Köszöntőjében Dávid Zoltán elmondta, a város hálás a jól működő vállalkozásoknak, hogy lehetőségeik mentén hozzájárulnak Orosháza fejlődéséhez, az itt élők mindennapjaihoz.
– Büszkék vagyunk a kiváló munkatársaikra, az Önök által befizetett adóforintokból pedig igyekszünk a legjobban gazdálkodni – tette hozzá a polgármester, hangsúlyozva, a város idei működését meghatározó költségvetésnél a legfontosabb a biztonság, a kiszámíthatóság, kiemelt figyelmet fordítva többek közt a szociális ellátásokra, az oktatásra, a sportegyesületek és civilek támogatására, hiszen ezek olyan területek, melyek fontosak az orosháziaknak.

 

A város hálás legnagyobb adózóiank - mondta köszöntőjében Dávid Zoltán polgármester (Fotó: Rajki Judot)
A város hálás legnagyobb adózóinak – mondta köszöntőjében Dávid Zoltán polgármester (Fotó: Rajki Judit)

A városvezető – megköszönve a kisebb adózók munkáját is – megerősítette, nyitottak a párbeszédre, a bővülő együttműködésre, és bíznak abban, az elmúlt időszakban komoly munkával előkészített és benyújtott pályázataik jelentős forrást hoznak Orosházára, megalapozva a következő évek fejlődését, előrelépést nyújtva a vállalkozások számára is, többek közt az ebédnek helyszínt biztosító Gyopárosfürdőn is. Dávid Zoltán szólt a Kodolányi János Főiskola székhelyváltásáról, az ezzel járó lehetőségekről, és kérte a cégvezetőket, segítsék a felsőoktatási intézményt, hogy olyan képzések induljanak, mely a vállalkozások működéséhez is hozzájárul.

Orosházának szüksége van a vállalkozásokra

A TOP 10 adózók fogadásán az együtt gondolkodás, a közös munka fontosságát emelte ki Simonka György országgyűlési képviselő is. Úgy fogalmazott, ha megnézzük a város múltját, jelenét, azt látjuk: minden, amire büszkék lehetnek az itt élők, az visszavezethető a vállalkozások, a gazdálkodók munkájára, működésére, így nem kérdés, hogy a jövőt is csak velük együtt, javaslataik mentén építhetik.

Orosháza csak a vállalkozásokkal közösen fejlődhet - hangsúlyozta Simonka György országgyűlési képviselő (Fotó: Rajki Judit 2017 02 03)
Orosháza csak a vállalkozásokkal közösen fejlődhet – hangsúlyozta Simonka György országgyűlési képviselő (Fotó: Rajki Judit 2017 02 03)

– Orosházának szüksége van a vállalkozásokra, az általuk biztosított munkahelyekre, a hozzájárulásukra. A kérdés, milyen módon lehet a város a vállalkozások segítségére – vázolta fel az együttműködés fontosságát, jelezve, a városvezetés, a cégek, vállalkozások és az intézményrendszer közös gondolkodásában lehet előrehaladni, és olyan jövőképet kialakítani, mely itt tartja a fiatalokat, aktív korúakat, hosszú távú célként megjelölve a népességfogyás megállítását.

A pénteki programon az Alföldi Kohászati és Gépipari Zrt., az OROSházaGLAS Kft., az O-I Manufacturing Kft., a Guardian Orosháza Kft., a Linamar Hungary Zrt., a Merian Foods Élelmiszeripari Kft., a Szkaliczki és Társa Kft., és a Pannon Fine Food Kft. képviseltette magát. A 10 legnagyobb adózó közé tartozik még a Doherty Hungary Kft., és a Cerlux Kft.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.