- hirdetés -

Időszerű a Dózsa György utca földes szakaszának felújítása – a kutyamenhelyre vezető út állapota egyre rosszabb, a közlekedés rendkívül nehézkes. Orosháza önkormányzata részt vesz egy külterületi utak felújítását célzó pályázaton – siker esetén több mint 100 millió forintból a Dózsa utca mellett egy bónumi földút is megújulhat.

Szinte járhatatlan – így fogalmazott az Orosházi Állat- és Természetvédő Közhasznú Egyesület elnöke a Dózsa utca egy 400 méteres szakaszát illetően. Szigeti Judit lapunknak elmondta, többször jelezték a városvezetés felé, hogy a kutyamenhely miatt meglehetősen forgalmas útszakasz felújításra szorul. Úgy véli, az ivóvízminőség-javító projekt kapcsán korábban végzett munkálatok tovább rontották az egyébként is rossz út állapotát, melynek jobb oldalán építési törmelékek is sorakoznak.

A körzet képviselője arra mutatott rá, az utcában lakók is évek óta várják az útfelújítást: – Régóta fennálló gondról van szó, több mint tíz éve jómagam is folyamatosan jelzem, meg kell oldanunk a lakosok és a menhelyet működtetők érdekében. Örülök, hogy most végre rendeződhetnek az útviszonyok, annak nem, hogy ilyen sokat kellett várnunk – emelte ki Lövei Ferenc képviselő.

Bruttó 106 millió forintból

Megtudtuk, a városfejlesztési osztály a törmelékelszállítás és a tereprendezés mihamarabbi elvégzése érdekében jelezte már a problémát az ivóvízminőség-javító projekt kivitelezője felé. Végleges megoldást azonban a külterületi utak felújítását célzó pályázattól remélik: sikeres pályázat esetén bruttó 106 millió forintból a Dózsa György utca külterületi szakaszán a meglévő aszfaltburkolatú út felújítása, további szakaszának szórt útalappal történő ellátása, valamint egy bónumi földút szórt útalappal történő ellátása valósulhat meg. A tervezési és előkészítési munka már folyik, a pályázatot a napokban adják be.

A külterületi utak felújítása mellett az önkormányzati tulajdonú utak karbantartására egy traktor (MTZ-892.2 Belarus), egy pótkocsi (PRONAR T672/1), egy homlokrakodó, valamint egy vonólap beszerzésére is pályáznak, összesen bruttó 12 millió 850 ezer forint értékben. Az útfelújítás és az eszközbeszerzés esetben is a támogatási intenzitás 85%, a fennmaradó rész önkormányzati önerő.

A pályázati lehetőségen kívül az idei költségvetésben bruttó 10 millió forintot különített el a város képviselő-testülete földes utak útalap építésére.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.