- hirdetés -

Hatalmas elismeréseknek örülhetett egy héten belül kétszer is városunk közismert és köztiszteletnek örvendő polgára, Nagy László. Az említett név nem valami ritka, de ha úgy mondjuk, „lovasnagylaci”, mindenki tudja Orosházán és környékén, hogy kiről van szó.

Akinek valaha köze volt a lovakhoz, lóversenyzéshez, ismeri és tisztelettel beszél róla. Január 21-én, a Kincsem Nemzeti Lóverseny és Stratégiai KFT dísztermében vehette át Életműdíját Pécsi Istvántól a KFT ügyvezetőjétől. A díjjal a magyar lóversenyzésben végzett több évtizedes, áldozatos munkáját köszönte meg a magyar lóversenyző társadalom.

A díjeső ezzel nem ért véget, január 27-én a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara által kiállított Aranydiplomát is átvehette, melyben az egyetem az állattenyésztési szaktechnikusi oklevél megszerzése óta eltelt ötven esztendő szakmai és tudományos munkáját ismerte el. A Dr.habil Horváth József dékán által aláírt dokumentumban egyebek mellett megköszönik, hogy Nagy László tartalmas életútjával öregbíti az alma mater hírnevét.

A díjjal a magyar lóversenyzésben végzett több évtizedes, áldozatos munkáját köszönte meg a magyar lóversenyző társadalom Nagy Lászlónak (középen) (Fotó: Kincsem Park)
A díjjal a magyar lóversenyzésben végzett több évtizedes, áldozatos munkáját köszönte meg a magyar lóversenyző társadalom Nagy Lászlónak (középen) (Fotó: Kincsem Park)

Nagy László 1966-ban, Hódmezővásárhelyen szerezte állattenyésztési szaktechnikusi oklevelét, de munkája során folyamatosan képezte magát egészen a szakmérnökségig. 1972-től vett részt aktívan a lóverseny sportban. Az Új Élet TSZ lovas szakosztályát vezette és fejlesztette országos hírűvé 1992-ig.

1994-től az Orosházi Lovas Egyesület alapító elnöke lett. Számtalan versenyeken elért siker és máig élő kitűnő nemzetközi kapcsolatok mutatják munkája eredményességét. Mindezen tevékenységek mellett 2006-os nyugdíjba vonulásáig az FM Békés Megyei Hivatalának osztályvezetője volt. Nyugdíjas éveit a Kincsem Parkba „költözéssel” koronázta meg. 7 saját lovával, mint tulajdonos, idomár, hajtó szerepelt a fővárosi futamokon. A versenyzői korszak lezárása után ma is szívesen ad tenyésztési, versenyeztetési kérdésekben tanácsokat a hozzá forduló lovasoknak.

Mindkét elismeréshez szeretettel gratulálunk Laci bá’ és még sok boldog, az unokákkal eltöltött esztendőt kívánunk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.