- hirdetés -

Miután a Békéscsabán rendezett Farsangi rögtönzések 2017. versenyen a második helyezést érték el.

A középiskolásoknak, egyetemistáknak rendezett fesztiválon harmadjára vettek részt, Farkas Attiláné vezetésével és a Máltai Játszótér támogatásával.

Korábban mi is felhívtuk a figyelmet, pénznyereménnyel hirdetett improvizációs fesztivált a békéscsabai Féling Színház, január 28-ára. A Vörösmarty tanára, mint a Máltai Játszótéren működő Szituászok színjátszó (de főleg improvizációs) csoport vezetője készítette fel az orosházi diákokat, akik többen még általános iskolások. A versenyre mind a tíz csapat fantázia névvel nevezett, az orosháziak A sárkány és a papucs néven futottak, és kicsin múlt, hogy nem fogták be a dobogón az első helyen végző színistúdiósokat.

Nagyon ügyesen megoldották a cseppet sem könnyű feladatot (Fotó:
Nagyon ügyesen megoldották a cseppet sem könnyű feladatot (Fotó: Szituászok)

Az orosháziak: Hegyi Réka, Hegyi Ákos, Berta Álmos, Horváth Bence volt, akik március 18-án, Gödöllőn szállhatnak ringbe újra, immár országos babérokért.


– A feladatok nagyon összetettek és cseppet sem voltak könnyűek – meséli a tanárnő. – 10 perc felkészülés, 3 perces jelenetek. Az egyik feladat előtt pl. a játékmester elmesélt egy valós történetet, ami egy ismerősével esett meg: egy 4 fős családnak leégett a háza, és az emberek jótékonyságának köszönhetően annyi adományt kaptak, hogy már épülhet az új házuk. Ezt a történetet vagy valamelyik szegmensét kellett megjeleníteni méghozzá úgy, hogy stílust húztak hozzá. A mi csapatunk az operát húzta. Nagyon ügyesen megoldották ezt a cseppet sem könnyű feladatot is – mesélt a büszke felkészítő, aki köszönetét fejezte ki a Máltai Játszótérnek a támogatásért.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.