- hirdetés -

Nemcsak az elmúlt év, hanem az előttük álló szezon tervei is terítékre kerültek a Kinizsi Horgász Egyesület január 28-i közgyűlésén.

Január ide, mínuszok oda, a horgászok már a tavaszra készülnek. Mint minden évben ilyentájt, most is elkezdődött az egyesületi közgyűlések sora. Az elmúlt hét végén az egyik legnagyobb létszámú orosházi egyesület, a Kinizsi hívta össze a tagságot, melynek mintegy 10%-a meg is jelent a közgyűlésen, amit Orosháza polgármestere, Dávid Zoltán is megtisztelt jelenlétével. Beszédében Gyopárosfürdő és Orosháza turizmusának fejlesztését érintő kérdésekről szólt, melynek szerves részét képezi a horgászat és az együttműködés a helyi egyesületekkel.

Maga a közgyűlés a szokásos mederben zajlott. Először a beszámolók (elnöki, titkári, felügyelő bizottsági, fegyelmi bizottsági) hangzottak el. Ezeket a tagság kivétel nélkül elfogadta. Természetesen a beszámolók alkalmával nemcsak a múlt év, de az előttünk álló szezon tervei is terítékre kerültek. Az egyesület minden tavalyi rendezvénye idén is tervben van, de van bővülés, újdonság is.

– A városi turizmus fejlesztésével összhangban, augusztus 20-án új versenyt tervez az egyesület Gyopár kupa néven. Itt a négy orosházi egyesület horgászain kívül mindenki (itt nyaraló vendégek is) részt vehetnek. Amíg apa horgászik, a család szórakozhat a városi rendezvényen, a fürdőben. A versenyt hagyományteremtő szándékkal indítjuk és később ez is fejlődhet, bővülhet – tájékoztatott Bozsár Lajos elnök.

További újdonság, hogy az őszi, nyugdíjas horgászversenyt idén két naposra tervezik, együttműködésben az Olajbányász Horgász Egyesület vezetőségével és tagságával. Tervezik még a szövetséggel (Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége) közösen a Béke Homokbánya tavi halőrház fejlesztését.

A közgyűlés megszavazta az idei évre azt az egymillió forintot is, amit – a szövetségi telepítéseken felül – önerős haltelepítésre fordít a Kinizsi.

A következő rendezvény, ahol találkozhat a tagság, a horgászbál lesz, ezután pedig az április 1-jei környezetvédelmi nappal indul a szezon!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.