- hirdetés -

Az önkormányzat az idősek ellátását a szociális hálózaton belül is kiemelten kezeli. Ezt mutatja az is, hogy 2015-ben Idősbarát Önkormányzati Díjjal ismerték el a várost az idősekért folytatott tevékeny és példaértékű feladatellátásaiért. A városvezetés ismét az idősek érdekeiért tesz, ezért vizsgálja felül és dolgozza át az idősügyi koncepciót, az érintettek véleményét kikérve.

Orosháza Város Önkormányzata nappali szociális otthonokat, házi segítségnyújtó ellátást és tanyagondnoki szolgálatot is működtet, illetve szociális étkezést is biztosít az idősödő polgárok számára. A legutóbbi fejlesztést tekintve, a Teréz utcai Platán Idősek Otthonában a végéhez közelednek az idősek életminőségének javítása érdekében végzett, több millió forint önkormányzati forrásból megvalósuló átalakítások.

A város 2009 óta rendelkezik idősügyi koncepcióval, melyet időszakosan felülvizsgál, annak érdekében, hogy a legjobb ellátást tudja biztosítani az idősek számára. A koncepció értékét nagymértékben növeli, ha megismerik és feldolgozzák Orosháza idős (65 év feletti) polgárainak véleményét, ezért állítottak össze egy kérdőívet, melyet elektronikus úton vagy személyesen, a Polgármesteri Hivatalban lehetett leadni. Összesen több mint hatszáz kitöltött kérdőív érkezett be, melynek feldolgozási összegzését is tartalmazza majd a frissített koncepció – olvasható az önkormányzat sajtóközleményében.

– Minden erőnkkel azon dolgozunk a folytatásban is, hogy tovább fejlesszük a meglévő szociális hálózatot Orosházán, segítsük ezt a generációt. Az idősügyi szolgáltatásainkat egyre több ellátott veszi igénybe, a szociális hálózatért felelős Egységes Szociális Központban dolgozók elkötelezetten gondoskodva, példaértékű munkát végeznek – mondta Dávid Zoltán polgármester.

Az idősügyi koncepció véglegesítését megelőzi a Szociális Kerekasztal ülése. Itt a munkába bevont nyugdíjas szervezetek is átvizsgálják az új munkaanyagot, képviselőik elmondhatják észrevételeiket, jelezhetik módosítási javaslataikat. Az új koncepciót várhatóan februárban tárgyalja a város képviselő-testülete.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.