- hirdetés -

Az indokolatlanul magas vízfogyasztás oka feltételezhetően abból adódik, hogy a nem mindennapi rendszerességgel használt ingatlanokban a korábban elfagyott vízmérők, vízvezetékek kiolvadtak és folyik belőlük a víz – tájékoztatott az Alföldvíz Zrt.

Az elmúlt időszak rendkívüli hideg időjárása után enyhülés érkezett. Az Alföldvíz Zrt. vízkitermeléssel foglalkozó szakemberei az elmúlt napokban olyan szintű vízfelhasználást tapasztaltak, amely meghaladta a legmelegebb nyári napok fogyasztását.

Közleményük szerint, az indokolatlanul magas vízfogyasztás oka feltételezhetően abból adódik, hogy a nem mindennapi rendszerességgel használt ingatlanokban a korábban elfagyott vízmérők, vízvezetékek kiolvadtak és folyik belőlük a víz.

Érdemes tudni, hogy egy fél centis repedésen naponta 32 m3, havonta 1000 m3  víz is elfolyhat. 

Fokozottan felhívják a felhasználók figyelmét, arra hogy a kedvezőtlen időjárási viszonyok ellenére ellenőrizzék le a hétvégi házakat, nyaralókat, a nem használt ingatlanokat, hogy nem szenvedtek-e károkat a fagyos időben. A szolgáltató kéri, hogy ezen ingatlanok szomszédságában élők is figyeljenek, oda, hogy környezetükben nem tapasztalnak-e vízelfolyást.

Az elfagyott vízmérők, vízvezetékek rendkívül nagy károkat képesek okozni az ingatlanon, továbbá az elfolyt vízmennyiség is komoly kiadásokat jelent a tulajdonosoknak. A következő napokban ismét fagyos napokra számíthatunk, itt olvashatunk arról, mit tehetünk a vízórák védelme érdekében.

A múlt hétvégén mi is beszámoltunk arról, hogy Orosházán, a Nyárfa utcában, egy családi ház vízórája adta meg magát a fagynak, aminek következtében a szomszédos ingatlant elárasztotta a víz.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.