- hirdetés -

Az ifjú orosházi birkózó, egy franciaországi nemzetközi edzőtáborban készül jelenleg. Ennek a keretei között rendeztek egy versenyt január 15-én, ahol Szél Anna a dobogó legtetejére állhatott.

Az Open Cup Le Creusot versenyen három ellenféllel – egy némettel és két franciával – küzdött a szőnyegen az Orosházi Spartacus Birkózó Klub sportolója. A szabadfogású 60 kg-os kadet mezőnyben nem talált legyőzőre.

– Ez a három mérkőzés többet ért, mint egy heti edzésmunka. Több stílusban birkózó ellenféllel mérkőzhettem meg. Ennek a későbbi világversenyeken még nagy hasznát vehetem – nyilatkozta az OrosCafénak, a jelenleg is Franciaországban tartózkodó Szél Anna.

A nemzetközi versenyen nem talált legyőzőre Szél Anna (Fotó : Facebook Orosházi Spartacus Birkózó Klub)
Nem talált legyőzőre Szél Anna (Fotó : Facebook Orosházi Spartacus Birkózó Klub)

A verseny után ugyanis egy nemzetközi edzőtáborban szerez tapasztalatokat egy Lyon melletti településen, ahol összesen öt edzésen vesz részt többek között lengyel, olasz, német, francia és svéd birkózókkal együtt.

Az itt megszerzett tudást február elején már kamatoztathatja is, hiszen az osztrák Wolfurtban is hasonló nemzetközi verseny vár az orosházi tehetségre.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.