Sakk diákolimpia: hétvégén tartják a városi-körzeti döntőt

Az Orosházi Sakk Egyesület és a városi önkormányzat közös szervezésében a hétvégén rendezik a sakk diákolimpia városi-körzeti döntőit.

A megmérettetésnek a Petőfi Művelődési Központ ad otthont január 13-án és 14-én, ahol I-II. és a III-IV. korcsoportos tanulók mérhetik össze tudásukat csapatban és egyéniben egyaránt. A verseny célja a sportág népszerűsítése mellett versenylehetőség biztosítása a diákolimpiai megyei döntő előtt – tudtuk meg az Orosházi Sakk Egyesület részéről, Horváth Antaltól.

Pénteken 14 órától a fiú és lány csapatversenyt tartják, míg másnap reggel 9 órától egyéniben ülnek a sakktábla elé a résztvevők. Az első három helyezett érem és oklevél díjazásban részesül. A verseny eredményétől függetlenül a Magyar Sakkszövetség versenykiírását figyelembe véve bárki nevezhet a megyei döntőre.

A megyei döntőket később rendezik meg, az I-II. korcsoportos fiú és leány csapatversenynek január 28-án, a békéscsabai Kazinczy Ferenc Általános Iskola ad otthont, ahogy február 4-én, a III-IV. korcsoportos fiú és leány csapatversenynek is ez lesz a helyszíne. Az egyéni versenyeket február 11-én, a gyulai Implom József Általános Iskolában tartják mindegyik korcsoport számára.Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás