- hirdetés -

Újabb díjakkal és értékes helyezésekkel gazdagodtak a Toldi SE erőemelői.

A Magyar Erőemelő Szövetség a közelmúltban választotta meg az év sportolóit. A négy címből hármat az Orosházi Toldi SE versenyzői kaptak meg. A legjobb edzőnek Musztafa Imrét választották.

A napokban újabb ranglista látott napvilágot. Az IPF (Nemzetközi Erőemelő Szövetség) nyilvánosságra hozta az elmúlt évben elért eredmények alapján készített világranglistát, melyben az elmúlt esztendő összes versenyét – valamennyi kontinensen és korcsoportban megrendezettet – alapul vették. Az Orosházi Toldi SE versenyzői közül többen kiváló eredménnyel büszkélkedhetnek.

Szabó Ágnes a világranglista második helyén

Az orosháziak kiválósága, Szabó Ágnes raw (nyomóruha nélküli) fekvenyomásban +84 kg-ban 142,5 kg-os eredményével a ranglista második helyén áll.

– Örülök, hogy a világranglista második helyén végeztem, még soha nem voltam ilyen előkelő helyen. Azért is nagy öröm számomra, mert a világ legjobb versenyzőinek az eredményei vannak feltüntetve, így az elért helyezés különösképp fantasztikus érzés számomra, rengeteg edzés és kitartás kellett hozzá – nyilatkozta Szabó Ágnes.

Ágitól megtudtuk, hogy tavasszal szeretne a malagai felnőtt erőemelő Európa-bajnokságon elindulni, és ott minél jobb eredményt elérni. Ez lesz az első versenye ez évben, amelyet további nemzetközi versenyek követnek majd.

A raw fekvenyomás mellett a többi fogásnemben is előkelő helyezést ért el. Raw erőemelés +84 kg-ban 525 kg-os eredménnyel a nyolcadik, fekvenyomásban 195 kg-al az ötödik, erőemelésben 632,5 kg-os teljesítménnyel a hatodik lett.

Lovas Mónika raw fekvenyomásban tizedik a világon

A junior korú Lovas Mónika raw (nyomóruha nélküli) fekvenyomásban +84 kg-ban 112,5 kg-mal a 10., raw erőemelésben 475 kg-mal a ranglista 21. helyén szerepel. Erőemelésben 527,5 kg-mal, fekvenyomásban 150 kg-al szerezte meg a 15. helyet.

Paczuk Ádám a 68., Rajos István a 76. a világranglistán

Paczuk Ádám ifjúsági kora ellenére a férfiaknál 74 kg-ban 565 kg-mal a 68., a férfiak a masters korcsoportú 120 kg-os mezőnyében Rajos István 222,5 kg-al a 76. helyen végzett.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.