- hirdetés -

Orosházán az elmúlt hetekben kevesen keresték fel az orvost influenzaszerű megbetegedéssel, országos szinten is alacsony az influenza aktivitás.

Az influenza figyelőszolgálatban kijelölt háziorvosok jelentése alapján elmondható, hogy az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz forduló betegek aránya Orosházán az elmúlt hetekben és jelenleg is nagyon alacsony, a megbetegedések száma nem emelkedik, járványról nem beszélhetünk – tudtuk meg az Orosházi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályának tájékoztatásából. Hozzátették: elsősorban a 15-24 éves, valamint a 35-59 éves korcsoport körében voltak tapasztalhatók influenzaszerű megbetegedések az influenza figyelőszolgálat 2016. évi 40. heti működése óta.

Országos viszonylatban is alacsony az influenza aktivitás. Az Országos Epidemiológiai Központ közleménye szerint, december 19-25. között az országban 9800-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel az előző heti 10100-zal szemben. A betegek többsége a 15-34 éves korosztály közül kerül ki. A legtöbben Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében fordultak orvoshoz.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.